Φορέας Ακινήτων: Λύση «αλά Κύπρο» προτείνουν οι επενδυτές – Κρας τεστ στα δύο σχέδια

Φορέας Ακινήτων: Λύση «αλά Κύπρο» προτείνουν οι επενδυτές – Κρας τεστ στα δύο σχέδια

Αν και επισήμως οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές δεν έχουν εγείρει ενστάσεις ως προς το ύψος των κεφαλαίων για τη δημιουργία του Φορέα, φαίνεται πως πυκνώνουν οι φωνές, βάζοντας στο «κάδρο» και τις τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία – Ομοιότητες και διαφορές του ελληνικού και κυπριακού μοντέλου

akinita
Την πρόταση να αλλάξει η δομή του Φορέα Ακινήτων, κυρίως ως προς το σκέλος της χρηματοδότησής του, «αντιγράφοντας» το σχέδιο «Ενοίκιο έναντι δόσης» που θα ξεκινήσει άμεσα να υλοποιεί η Κύπρος, βάζουν στο τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση οι επενδυτές.

Μολονότι επισήμως οι πέντε ενδιαφερόμενοι (Bain, Cristofferson, Fortress, KAICAN και LCM Capital) δεν έχουν εγείρει ενστάσεις ως προς το ύψος των κεφαλαίων που απαιτούνται για τη δημιουργία του Φορέα, στο παρασκήνιο φαίνεται πως πυκνώνουν οι φωνές γύρω από αυτό το ζήτημα, βάζοντας στο «κάδρο» και τις τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία.

Ήδη χθες, Τρίτη, ο εκτελεστικός πρόεδρος της doValue Greece και επικεφαλής περιφέρειας Ελλάδας & Κύπρου, κ. Θεόδωρος Καλαντώνης, απέδωσε την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος στην αδυναμία εξεύρεσης ιδιωτικών κεφαλαίων. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τα κεφάλαια που θα απαιτηθεί να επενδυθούν σταδιακά από τους επενδυτές φτάνουν έως και τα δύο δισ. ευρώ, με την ίδια συμμετοχή να εισφέρεται ως μετοχικό ή δάνεια μειωμένης εξασφάλισης, ανερχόμενη στο 20% τουλάχιστον σε κάθε χρονική στιγμή επί των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών, ενώ το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο του Φορέα θα ανέρχεται κατ’ ελάχιστον σε εννέα εκατ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σάρον Στόουν: «Προστατέψτε τα παιδιά μας»

Καλάθι των νονών: Με λαμπάδες, αυγά και 10 κατηγορίες παιχνιδιών από 41 επιχειρήσεις η πρεμιέρα του σήμερα


Οι δύο τρομοκράτες θα έπαιρναν 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό στο εστιατόριο στου Ψυρρή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης