Άκτωρ: Πώς χτίζεται ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος κατασκευών στην Ελλάδα

Άκτωρ: Πώς χτίζεται ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος κατασκευών στην Ελλάδα

Τι σηματοδοτεί η εξαγορά της Άκτωρ από την Ιντρακάτ - Από τον μετοχικό εμφύλιο και το ναυάγιο των διεθνών δραστηριοτήτων σε κοινή πορεία με την Ιντρακάτ

aktor_logo_1__2_
Το βελούδινο διαζύγιο που σύναψαν το Μάιο του 2022 οι κύριοι Αλέξανδρος Εξάρχου και οι εφοπλιστές Δ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης με την Ολλανδική Reggeborgh Invest για να τερματίσουν τη μεταξύ τους πολύμηνη και επεισοδιακή μετοχική διαμάχη στην Ελλάκτωρ, δεν προμήνυε ότι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι τελευταίοι θα επέστρεφαν ως θριαμβευτές, εξαγοράζοντας τον κατασκευαστικό πυλώνα των δραστηριοτήτων, την εταιρεία Άκτωρ.

Το επικείμενο ντιλ, που θα ανακοινωθεί επισήμως εντός των ημερών σφραγίζει με συνοπτικές διαδικασίες τις αλλεπάλληλες μετοχικές εξελίξεις στην Ελλάκτωρ την τελευταία πενταετία και σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την κατασκευαστική εταιρεία που τα τελευταία χρόνια βρέθηκε από το ζενίθ της επιχειρηματικής της πορείας ως ένας ισχυρός πόλος των κατασκευών στο ναδίρ, χάνοντας από την ΤΕΡΝΑ την πρωτοκαθεδρία στην αγορά.

Οι απανωτές σφοδρές διαμάχες στην κορυφή της διοικητικής ομάδας που κουβαλάει σαν κατάρα ο όμιλος την τελευταία δεκαετία, οι λανθασμένες επενδυτικές επιλογές, τα έργα με χαμηλά περιθώρια κέρδους και η ανεπιτυχής έξοδος σε διεθνείς αγορές όπως στη Ρουμανία, την Αυστραλία και την Μέση Ανατολή έπεσαν σαν χιονοστιβάδα στις πλάτες της τεχνικής εταιρείας, το όνομα της οποίας συνδέθηκε με μερικά από τα πιο εμβληματικά κατασκευαστικά έργα της χώρας.

Κάπως έτσι το βαρύ όνομα των έργων υποδομής άρχισε να ξεθωριάζει, οι σκελετοί να βγαίνουν από τα ντουλάπια και οι ζημιές να εκτινάσσονται κοντά στα 500 εκατ. ευρώ με την κατασκευαστική να παίρνει ένα επικίνδυνο κατήφορο. Τα έργα άρχισαν να μην παραδίδονται στην ώρα τους, τα εργοτάξια να υπολειτουργούν, υπεργολάβοι και προμηθευτές να μένουν απλήρωτοι, με την κυβέρνηση να πιέζει για άμεσες λύσεις προκειμένου να τρέξουν κρίσιμα έργα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που ο φονικός ανεμοστρόβιλος διαλύει σχολείο στο Μισισίπι - Δείτε βίντεο

Σεισμός 2,7 Ρίχτερ στην Αττική

Από το μεσημέρι η αλλαγή του καιρού με βροχές και κρύο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης