Bloomberg: Αμερικανική έρευνα σε Credit Suisse και UBS για παράκαμψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Bloomberg: Αμερικανική έρευνα σε Credit Suisse και UBS για παράκαμψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η κλήση της αμερικανικής Δικαιοσύνης προς τις δύο τράπεζες έγινε πριν ξεκινήσει η διαδικασία εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS

ubs-creditsuisse-m
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάζει μια σειρά από τράπεζες, μεταξύ τους η Credit Suisse και η UBS, στο πλαίσιο έρευνας για το αν βοήθησαν Ρώσους ολιγάρχες να αποφύγουν τις κυρώσεις, που επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Bloomberg σε ρεπορτάζ του αναφέρει ότι οι δύο ελβετικές τράπεζες συμπεριλήφθηκαν σε ένα πρόσφατο κύμα κλήσεων που απέστειλε η αμερικανική κυβέρνηση. Τα αιτήματα παροχής πληροφοριών εστάλησαν πριν από την κρίση στην Credit Suisse που οδήγησε στην πρόταση εξαγοράς της από την ανταγωνίστριά της, UBS.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει να εντοπίσει τους υπαλλήλους των τραπεζών που συναλλάχθηκαν με πελάτες στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις. Ακόμη επιδιώκει να εντοπίσει ποιες ενέργειες έκαναν οι τράπεζες για τον έλεγχο των πελατών αυτών τα τελευταία χρόνια.

Η Credit Suisse ήταν γνωστή για τη διαχείριση του πλούτου των Ρώσων πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η τράπεζα είχε φτάσει να διαχειρίζεται περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια για Ρώσους πελάτες, μια επιχείρηση που παρήγαγε έσοδα έως και 600 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την τράπεζα, ανέφερε το Bloomberg.

Τον Μάρτιο του 2022, η Credit Suisse αποκάλυψε έκθεση στη Ρωσία ύψους 1,0 δισ. ελβετικών φράγκων (λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ) από την πιστωτική έκθεση και την καθαρή αξία του ενεργητικού των ρωσικών θυγατρικών της στο τέλος του 2021. Το 2018, η τράπεζα δέσμευσε περίπου 5 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τη Ρωσία ως αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων κατά της χώρας.


Ειδήσεις σήμερα:

«Ναι μεν αλλά» από τον Μπλίνκεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στις δηλώσεις Ε9 - Ο νέος κωδικός για τους φορολογούμενους

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Ίδρυσε το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης