«Παζάρια» μέχρι τέλους στην ΕΕ για τα πλεονάσματα - Αργούν οι αποφάσεις

«Παζάρια» μέχρι τέλους στην ΕΕ για τα πλεονάσματα - Αργούν οι αποφάσεις

ΕΕ: Μετά τις εκλογές οι αποφάσεις για δημοσιονομική πειθαρχία - Κίνδυνος «ακύρωσης» προεκλογικών υποσχέσεων από το 2024

Eurogroup
Για Νοέμβριο ή τα τέλη της χρονιάς –και πάντως για μετά τις εκλογές στην Ελλάδα– φαίνεται να μετατίθενται οι πανευρωπαϊκές αποφάσεις για τους δημοσιονομικούς κανόνες που θα ισχύσουν από το 2024 και μετά.

Μετά την αδυναμία επίτευξης μιας συμφωνίας στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδος που θα άνοιγε τον δρόμο για αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, το επόμενο «ραντεβού» μετατέθηκε για τον Μάιο.

Ωστόσο πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι η συμφωνία για τους νέους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας μπορεί να καθυστερήσει πολύ, μέχρι και παραμονές της νέας χρονιάς. Και αυτό διότι το «μεγάλο παζάρι» συνεχίζεται και με ετερόκλητες συμμαχίες, καθώς βαλτικές χώρες φαίνονται «βασιλικότερες του βασιλέως» και από αρκετούς «παραδοσιακούς» υπέρμαχους της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, από τον ευρωπαϊκό Βορρά.

Πρακτικά όμως έτσι, οι χώρες δεν θα έχουν σαφή εικόνα μέχρι τέλος Μαΐου οπότε –σχεδόν ταυτόχρονα ή αμέσως έπειτα από τις ελληνικές εκλογές- θα πρέπει να υποβληθεί και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής 2024-2027.

Αντιθέτως, εφόσον τελικά οι συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ευοδωθούν από το φθινόπωρο και μετά, τότε η Αθήνα θα αναγκαστεί να καταθέσει Πρόγραμμα Σταθερότητας στις 30 Απριλίου, αλλά και Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με βάση τις προβλέψεις και τις προβολές για τα μέτρα πολιτικής που έχει θέσει η κυβέρνηση, χωρίς να μπορεί κανείς να γνωρίζει ποια θα είναι τα τελικά δημοσιονομικά περιθώρια για το 2024.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλιούπουλη - Καθηγητής τάε κβον ντο: Η ύποπτη συμπεριφορά του και η γκαρσονιέρα «παγίδα» των κοριτσιών


Ρόμπερτ Μενέντεζ: Η Τουρκία δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16 - Δείτε βίντεο


Ανδρέας Μικρούτσικος: «Την Όλγα τη ρώτησε αν ήθελε να μάθει ολόκληρος ο ντουνιάς αυτή τη σχέση;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης