FED - Πάουελ: Μπορεί να χρειαστεί και νέα αύξηση επιτοκίου

FED - Πάουελ: Μπορεί να χρειαστεί και νέα αύξηση επιτοκίου

Όλες οι καταθέσεις στις αμερικανικές τράπεζες είναι ασφαλείς, τόνισε ο πρόεδρος της FED

usa_powell
Ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός και παραμένουμε προσηλωμένοι στη μείωσή του, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, μετά την αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης. Σε άλλο σημείο, υπογράμμισε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αξιολογήσει αν θα χρειαστεί νέα αύξηση επιτοκίων.

Όλες οι καταθέσεις στις αμερικανικές τράπεζες είναι ασφαλείς διεμήνυσε, ωστόσο, την ίδια στιγμή, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης της FED, τονίζοντας ότι τα προγράμματα δανεισμού της κεντρικής τράπεζας καλύπτουν τις ανάγκες των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Μεμονωμένα προβλήματα σε τράπεζες μπορούν να πλήξουν το τραπεζικό σύστημα αν δεν αντιμετωπιστούν και αυτός είναι ο λόγος που αναλάβαμε αποφασιστική δράση, τόνισε δε ο πρόεδρος της FED.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πάουελ υπογράμμισε παράλληλα ότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός και η κεντρική τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στη μείωση του.

Ο πρόεδρος της FED τόνισε ότι ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από τον στόχο του 2% και οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχίσουν να είναι ισχυρές.

Ο Πάουελ υποστήριξε επίσης ότι θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς επί της αρχής ότι η αναταραχή στις τράπεζες ισοδυναμεί με μια αύξηση επιτοκίου, καθώς θα οδηγήσει σε πιστωτική σύσφιξη και σε καθοδικές πιέσεις στη ζήτηση και στον πληθωρισμό.

Τόνισε, ωστόσο, ότι ο ακριβής αντίκτυπος της πιστωτικής σύσφιξης δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμα και ότι η Fed θα αξιολογήσει αν θα χρειαστεί νέα αύξηση επιτοκίων με βάση από τις πραγματικές επιπτώσεις της πιστωτικής σύσφιξης.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Fed αναγνώρισε ότι η τραπεζική κρίση άλλαξε το πλαίσιο διαβούλευσης των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας. Όπως τόνισε, στη σημερινή συνεδρίαση τέθηκε το ζήτημα να υπάρξει «παύση» στις αυξήσεις των επιτοκίων υπό το φως των προβλημάτων στο τραπεζικό σύστημα και του αναμενόμενου αντίκτυπου της πιστωτικής σύσφιξης στον πληθωρισμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Εντατικοί έλεγχοι στα πλοία της ακτοπλοΐας μετά τα Τέμπη

Ηλιούπολη: «Αν μιλήσετε, θα αυτοκτονήσω και θα είστε υπεύθυνες» - Ο προπονητής βίαζε τις ανήλικες και στη συνέχεια τις απειλούσε

Μύκονος: H μαφία κλείνει στόματα με άγριο ξύλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης