Χρηματιστήρια: Άνοδος στην Ασία μετά τα κέρδη στην Wall Street – Αχτίδα αισιοδοξίας για τις τράπεζες

H Fed αναμένεται να εγκρίνει την αύξησή των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης κατά τη διήμερη συνεδρίασή της που ξεκινά σήμερα

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές Ασίας – Ειρηνικού μετά το ράλι ανακούφισης στην Wall Street καθώς ενισχύεται η ελπίδα ότι η τραπεζική κρίση ίσως δεν είναι τόσο σοβαρή όσο αναμενόταν αρχικά, μετά την εξαγορά ύψους 3,2 δισ. δολαρίων της ελβετικής Credit Suisse από την ανταγωνίστριά της UBS.

Στο μεταξύ, σήμερα ξεκινά η συνεδρίαση της Fed, με την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ να αναμένεται να εγκρίνει την αύξησή των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς και αρκετούς ειδικούς της Wall Street .

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,82% για να κλείσει στις 6.955,4 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,38% κλείνοντας στις 2.388,35 μονάδες. Ο τεχνολογικός Kosdaq ενισχύθηκε οριακά κλείνοντας στις 802,53 μονάδες. Οι αγορές στην Ιαπωνία είναι κλειστές λόγω αργίας.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,40%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 1,53%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κέρδισε 0,64%, ενώ ο Shenzhen Component ενισχύθηκε κατά 1,60%.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις ΗΠΑ, οι μετοχές ενισχύθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, καθώς οι περιφερειακές τράπεζες ανέκαμψαν. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones έκλεισε 1,20% υψηλότερα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,89% και ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,39% στο τέλος της ημέρας.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Ο δεύτερος του τάκου και η αναμέτρηση που κατέληξε σε... πόλεμο - Δείτε βίντεο

Αναβλήθηκαν λόγω Εθνικών ομάδων τα ματς του Ολυμπιακού Β’ και του ΠΑΟΚ Β’

Μαντλίν ΜακΚαν: Η 21χρονη Πολωνή πιθανότατα δεν είναι το κορίτσι λένε ειδικοί που συνέκριναν τις φωτογραφίες τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr