Ισχυρή άνοδος στη Wall Street - Αισιοδοξία ότι μία τραπεζική κρίση μπορεί να αποφευχθεί

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street - Αισιοδοξία ότι μία τραπεζική κρίση μπορεί να αποφευχθεί

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στη συνεδρίαση της Fed, η οποία αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο 4,5% με 4,75%

wall-street
Ανοδικά έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, με την αισιοδοξία ότι μία ενδεχόμενη τραπεζική κρίση μπορεί να αποφευχθεί να κυριαρχεί στους επενδυτές, μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS.

Την ίδια στιγμή, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στη συνεδρίαση της Fed, η οποία αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο 4,5% με 4,75%.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 382 μονάδων ή 1,2% και διαμορφώθηκε στις 32.244 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,89% στις 3.951 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,39% στις 11.675 μονάδες.

Ο δείκτης των περιφερειακών τραπεζών SPDR Regional Banking πρόσθεσε 2,4% -έχοντας κλείσει την εβδομάδα με απώλειες 14%- με τις PacWest (+10,78%), Zions Bancorporation (+0,80%) και First Citizens (+1,56%) να οδηγούν τα κέρδη.

Πτώση 45% κατέγραψε η μετοχή της First Republic, η οποία θεωρείται επίφοβη για πτώχευση. Βουτιά άνω του 55% καταγράφει η μετοχή της Credit Suisse.

Υπενθυμίζεται ότι παρά την ανησυχία για τον τραπεζικό κλάδο, οι Nasdaq και S&P 500 έκλεισαν την προηγούμενη εβδομάδα σε θετικό έδαφος, σε αντίθεση με τον Dow Jones, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,15%.

Κλείσιμο
Στα ομόλογα, η είδηση για την εξαγορά της Credit Suisse έφερε άνοδο στις αποδόσεις, με εκείνη του αμερικανικού 10ετούς να διαμορφώνεται στο 3,49% και του 2ετούς στο 3,92%, κερδίζοντας επτά μονάδες βάσης.

newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Ο απόστρατος είχε προσπαθήσει να πνίξει τη μητέρα των διδύμων, λέει η θεία της

Καραμανλής: Παραλάβαμε το 18% της σύμβασης 717 και το προχωρήσαμε στο 70%

Εξαγορά της Credit Suisse από την UBS - Ελβετικά ΜΜΕ: Ντροπή για ολόκληρη τη χώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης