«Ράλι» στα κρατικά ομόλογα – Το ελβετικό deal δεν πείθει τους επενδυτές

Οδηγός της ανόδου τα ομόλογα μικρότερης διάρκειας, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα είναι πιο προσεκτικές ενόψει των πιέσεων στον τραπεζικό τομέα

Άνοδο σημείωσαν τα κρατικά ομόλογα μετά τη συμφωνία για την αντιμετώπιση της διαφαινόμενης κρίσης εμπιστοσύνης στην Credit Suisse Group AG, η οποία απέτυχε να καθησυχάσει τους φόβους ότι η πίεση στο τραπεζικό σύστημα μπορεί να εξελιχθεί σε ντόμινο.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οδηγός της ανόδου τα ομόλογα μικρότερης διάρκειας, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα είναι πιο προσεκτικές ενόψει των πιέσεων στον τραπεζικό τομέα. Οι αποδόσεις των διετών ομολόγων των ΗΠΑ και της Γερμανίας υποχώρησαν πάνω από 20 μονάδες βάσης, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς σημειώνει απώλειες 2,42% στο 4,037, η απόδυση του 2ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,389 με απώλειες 2,89%, ενώ η απόδοση του 5ετούς υποχωρεί στο 3,466 με πτώση 3,51%.

Στο επίκεντρο των αντιδράσεων των επενδυτών βρέθηκε η συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με το τι θα συμβεί αναφορικά με την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα, με την έλλειψη συναίνεσης να προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα στην αγορά.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πολάκης «ξαναχτυπά» μεταμεσονύχτια κατά Χατζηνικολάου: «Ζητήστε συγγνώμη εσείς από το λαό για αυτά που κάνετε...»

Πίτσα Παπαδοπούλου: «Ο αδερφός μου ο μικρός σκοτώθηκε, τον πάτησε το τραμ σε ηλικία 8 χρονών»

Οι χαμένοι των Όσκαρ: Πέντε ηθοποιοί που δεν... χώνεψαν την ήττα τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr