Bloomberg: Επαφές Γουόρεν Μπάφετ με αξιωματούχους του Μπάιντεν για την τραπεζική κρίση – Τι συζητούν

Bloomberg: Επαφές Γουόρεν Μπάφετ με αξιωματούχους του Μπάιντεν για την τραπεζική κρίση – Τι συζητούν

Υπήρξαν πολλές συνομιλίες μεταξύ της ομάδας του Μπάιντεν και του Μπάφετ την τελευταία εβδομάδα - Στο επίκεντρο οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ

buffet
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway βρίσκεται σε επαφές με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω αναταραχής των των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ.

Υπήρξαν πολλές συνομιλίες μεταξύ της ομάδας του Μπάιντεν και του Μπάφετ την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, οι οποίοι ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν γύρω από το ενδεχόμενο ο Μπάφετ να επενδύσει με κάποιον τρόπο στον κλάδο των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ, αλλά ο δισεκατομμυριούχος έδωσε επίσης συμβουλές για την τρέχουσα αναταραχή.

Ο Μπάφετ έχει παράδοση στο να παρεμβαίνει για να βοηθήσει τράπεζες σε κρίση, αξιοποιώντας τη επενδυτική του ιδιότητα και το οικονομικό του βάρος, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη σε προβληματικές επιχειρήσεις. Η Bank of America, ενισχύθηκε με κεφάλαια από τον Μπάφετ το 2011 μετά την πτώση της μετοχής της εν μέσω ζημιών που συνδέονταν με τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια. Ο Μπάφετ έδωσε επίσης 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Goldman Sachs Group Inc. το 2008 για να στηρίξει την τράπεζα μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε... συγχωροχάρτι και επέστρεψε αναβαπτισμένος ο Πολάκης

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα - Σκαμπανεβάσματα μέσα στην εβδομάδα

Κλειστό μέχρι το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας για τον Ημιμαραθώνιο - Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης