Silicon Valley Bank: «Διστακτική» η Wall Street – Υπό πίεση οι τραπεζικές μετοχές

Silicon Valley Bank: «Διστακτική» η Wall Street – Υπό πίεση οι τραπεζικές μετοχές

Μικρές διακυμάνσεις εμφανίζουν οι αμερικανικοί δείκτες - Στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές - Αναστολή διαπραγμάτευσης για την First Rebublic

wallstreet_main01
Έντονη νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο προσπαθεί να βάλει «φρένο» φρένο στις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Παρ’ όλα αυτά, η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και η γενικευμένη ανησυχία για ένα ντόμινο χρεοκοπιών στις μικρότερες τράπεζες εξακολουθούν να υπονομεύουν το επενδυτικό κλίμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones είναι σχεδόν αμετάβλητος στο +0,06% και τις 31.929 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχωρεί ανεπαίσθητα στο -0,05% και τις 3.859 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, από την πλευρά του, σημειώνει μικρή άνοδο στο +0,18% και τις 11.154 μονάδες.

Οι σημερινές διακυμάνσεις επέρχονται εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων γύρω από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB), η οποία έχει προκαλέσει ένα μπαράζ ανησυχιών για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο των ΗΠΑ.

Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας, οι εποπτικές αρχές έσπευσαν να ανακοινώσουν τη δημιουργία ενός ταμείου διασφάλισης των τραπεζικών καταθέσεων, με στόχο την άμβλυνση του φόβου, ο οποίος έχει κατακλύσει τις αγορές.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έκανε διάγγελμα προκειμένου να πείσει τους Αμερικανούς να διατηρήσουν τα χρήματά τους στις τράπεζες, τις οποίες χαρακτήρισε ως ασφαλείς.

Πάντως, οι πιέσεις στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου είναι και πάλι υψηλές, με τις JP Morgan και Citigroup να διολισθαίνουν σε αρνητικό έδαφος. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η κάμψη στις περιφερειακές τράπεζες.

Κλείσιμο
Είναι ενδεικτικό ότι η μετοχή της First Republic Bank υποχωρούσε κατά τουλάχιστον 65%, έως ότου οι αμερικανικές αρχές παρέμβουν και αναστείλουν τη διαπραγμάτευσή της.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Τέμπη: Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε όσα μας πόνεσαν

Silicon Valley Bank: Γιατί κατέρρευσε η τράπεζα – Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα «νέο 2008»;

Γιώργος Τράγκας, η κληρονομιά: Η ιδιόχειρη διαθήκη με τα σπίτια και τα μετρητά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης