Χρέη σε Εφορία - Ταμεία: Πώς γίνονται πράξη οι νέες ρυθμίσεις με τις δόσεις

Χρέη σε Εφορία - Ταμεία: Πώς γίνονται πράξη οι νέες ρυθμίσεις με τις δόσεις

Έως τις 31 Ιουλίου πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενοι θα μπορέσουν να μεταφέρουν οφειλές που έχουν στη μόνιμη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων, τριπλασιάζοντας τον χρόνο αποπληρωμής

taxes_arxeio
Πακέτο ελαφρύνσεων 800 εκατ. ευρώ θέτει σε εφαρμογή τον Μάρτιο η κυβέρνηση, θέλοντας να δώσει ανακούφιση στα θύματα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας.

Στο οικονομικό επιτελείο ευελπιστούν να είναι τα τελευταία «έκτακτα μέτρα για έκτακτες καταστάσεις», σηματοδοτώντας τη μετάβαση σε μια νέα κανονικότητα για επιχειρήσεις, εργαζομένους και συνταξιούχους.

Επιχειρούν να άρουν αδικίες και να μη μείνουν πίσω όσοι αποκλείστηκαν από οριζόντια μέτρα στήριξης (π.χ. συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά) ή έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης, επειδή δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν ακόμα από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Εισάγουν όμως και το νέο επίδομα Market Pass, το οποίο, όπως πρώτο αποκάλυψε προ μηνών το «ΘΕΜΑ», έρχεται για να μείνει και να λειτουργήσει σαν πιλότος και για όλα τα τακτικά κοινωνικά επιδόματα στο μέλλον.

Κλειδί οι ρυθμίσεις

Με μια πρωτοποριακή στα χρονικά ρύθμιση –και πανευρωπαϊκά ακόμη– το υπουργείο Οικονομικών δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς και επιμήκυνσης ρυθμίσεων χρεών σε Εφορία και Ταμεία, όταν αυτές όμως εξυπηρετούνται κανονικά και δεν είναι ληξιπρόθεσμες. Δίνει τέλος έτσι σε όσους σκοπίμως άφηναν απλήρωτες τις δόσεις τους για να «κοκκινίσουν» και να μπορέσουν να ενταχθούν σε επόμενη μεγάλη ρύθμιση.

Όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» πριν από δύο εβδομάδες, η νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων γίνεται πράξη. Εως τις 31 Ιουλίου πάνω από 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) θα μπορέσουν να μεταφέρουν οφειλές που τις έχουν σήμερα στη μόνιμη (πάγια) ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων, τριπλασιάζοντας έτσι τον χρόνο αποπληρωμής και μειώνοντας σημαντικά τη μηνιαία δόση τους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Όλο το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα που προμηνύει τη διαγραφή Πολάκη

Ο βετεράνος διασώστης, γιος του θρυλικού ποδοσφαιριστή Μπάμπη Κοτρίδη που «άγγιξε» τη Μαντόνα

Μόνικα Μπελούτσι: Από τον Βενσάν Κασέλ στον Τιμ Μπάρτον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης