Ελλάκτωρ: Στην κόψη του ξυραφιού οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της ΑΚΤΩΡ

Ελλάκτωρ: Στην κόψη του ξυραφιού οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της ΑΚΤΩΡ

Τα «αγκάθια» και οι δυσκολίες της συμφωνίας - Καμπανάκι κυβέρνησης για τα έργα, την ώρα που ο όμιλος υπογράφει και νέες συμβάσεις

aktor_logo_1__2_
Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάκτωρ και της Κυπριακής Wade Adams και της Adamas του κ. Δημήτρη Κούτρα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, με κίνδυνο να τερματιστούν χωρίς διέξοδο, ανησυχία δημιουργεί στην κυβέρνηση το σήριαλ των μετοχικών ανακατατάξεων της εταιρείας και η εκ νέου διαδικασία πώλησης, η οποία έρχεται σε μια περίοδο έντονης κατασκευαστικής δραστηριότητας.

Η ΑΚΤΩΡ είναι μία από τις πέντε τεχνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τα μεγαλύτερα έργα οδοποίας και ΣΔΙΤ τους τελευταίους μήνες με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων να φτάνει τα 2,7 δις.

Τις επόμενες μάλιστα μέρες η Άκτωρ Παραχωρήσεις θα κληθεί να υπογράψει την σύμβαση για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη, ύψους 312,3 εκατ. ευρώ σε κοινοπραξία με την Intrakat και το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ύψους 290 εκατ. ευρώ σε κοινοπραξία με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Intrakat. Αμέσως μετά προβλέπεται να πέσουν οι υπογραφές και για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, ένα έργο που έχει κολλήσει μετά από προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ανάδοχο το σχήμα ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-Intrakat.

Τί δείχνει αυτός ο καταιγισμός των υπογραφών; Ότι η Άκτωρ έχει μπροστά της ένα κύμα από νέες συμβάσεις ικανό να την βγάλει από τις δυσκολίες των τελευταίων ετών που όμως σκιάζει η απόφαση των μετόχων της να αποεπενδύσουν, συντηρώντας την αδράνεια και την αβεβαιότητα που προκαλεί πλέον μεγάλη ανησυχία και στους εργαζόμενους της εταιρείας.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Κόντρα Πολάκη - Κουμουνδούρου: Ρίχνει τους τόνους ο Πολάκης για το ψηφοδέλτιο στην Κρήτη - Το παρασκήνιο

Ο Γκιννής 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι! - Δείτε βίντεο

Μωυσής Ελισάφ: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του δημάρχου Ιωαννιτών - Η τελευταία στάση έξω από το δημαρχείο Ιωαννίνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης