ΤΙΤΑΝ: Δρομολογεί επενδύσεις €200 εκατ. φέτος – Τα ντιλς που ψάχνει

ΤΙΤΑΝ: Δρομολογεί επενδύσεις €200 εκατ. φέτος – Τα ντιλς που ψάχνει

Οι προοπτικές φέτος ανά χώρα – Το σχέδιο μετασχηματισμού και τι είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη ΔΕΗ για το κόστος ρεύματος

titan
Επενδύσεις συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ για την οργανική του ανάπτυξη σχεδιάζει για φέτος ο Όμιλος Τιτάν την ώρα όμως που αναζητεί ευκαιρίες εξαγορών που θα έρθουν να ενισχύσουν τη νέα στρατηγική που υπηρετεί προτάσσοντας την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και την «πράσινη» στροφή που κάνει.

Όπως εξηγούσαν χθες, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, ο Γενικός Διευθυντής Δραστηριοτήτων Ευρώπης του ομίλου ΤΙΤΑΝ κ. Γιάννης Πανιάρας και ο Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Μιχάλης Κολακίδης η πρόσφατη περίπτωση της μετοχικής εισόδου στην εταιρεία «Περλίτες Αιγαίου», αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του προσανατολισμού των ντιλς που ο Όμιλος θα επιδιώξει.

Σημειωτέον πως η Περλίτες Αιγαίου μπορεί να αποτελεί μία μικρή εταιρική οντότητα, εν τούτοις όπως εξηγούσε ο κ. Πανιάρας η ποζολάνη, με την οποία προμηθεύει την αγορά και αποτελεί τη βάση για την παραγωγή τσιμεντοειδών προϊόντων χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, αποτελεί το μέλλον του κλάδου προς τον στόχο της μεγάλης μείωσης ως και εκμηδενισμού των ρύπων άνθρακα.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο κ. Κολακίδης ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ έχει κάνει συνολικές επενδύσεις απ’ το 2000 ως το 2022 περί τα 5 δισ ευρώ , εκ των οποίων τα 3 δισ ήταν το CAPEX και τα υπόλοιπα για εξαγορές που έκανε με στόχο τη διεθνοποίησή της.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στις ερωτήσεις της υπεράσπισης Πισπιρίγκου θα απαντήσει σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης

«Συγγνώμη, λάθος» λένε τώρα οι ΗΠΑ για το... «Μπαλόνια-γκέιτ»

Λόπεζ και Άφλεκ γιόρτασαν τον Άγιο Βαλεντίνο με το ίδιο τατουάζ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης