reCharge: Έρχεται app με τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

reCharge: Έρχεται app με τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Κοινό δελτίο Τύπου των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών

ilektirkaix
Πληροφόρηση για τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, όπως τα στοιχεία του διαχειριστή, τη διαθεσιμότητα, τον αριθμό των ρευματοδοτών και τον τύπο του φορτιστή, θα έχουν από τη Δευτέρα μέσω της εφαρμογής «reCharge» (για Android και iOS) οι πολίτες.

Πρόκειται για το νέο ψηφιακό εργαλείο που ανέπτυξαν τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με στόχο την διευκόλυνση των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Μέσω της εφαρμογής οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε έναν διαδραστικό χάρτη, στον οποίο μπορούν σε πραγματικό χρόνο να εντοπίζουν τα προσβάσιμα σημεία φόρτισης που είναι διασυνδεδεμένα με το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (ΜΥΦΑΗ).

Επισημαίνεται ότι οι πληροφορίες που περιέχονται στην εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμες και στη διεύθυνση https://electrokinisi.yme.gov.gr/public/ChargingPoints/. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των δύο υπουργείων, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάρτησης των δεδομένων που αφορούν στα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης στον διαδραστικό χάρτη από τους φορείς της αγοράς. Για την εύρυθμη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απευθύνει πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους να επιταχύνουν την διαδικασία ανάρτησης των δεδομένων φόρτισης στον διαδραστικό χάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι φορείς της αγοράς ηλεκτροκίνησης οφείλουν να ολοκληρώσουν την ανάρτηση των δεδομένων έως τις αρχές του Ιουνίου 2023, ενώ αντίστοιχα οι νεοσύστατοι φορείς υποχρεούνται να αναρτούν τα σημεία φόρτισης εντός μηνός από την έναρξη της δραστηριοποίησής τους. Έτσι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 όλοι οι δημοσίως προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης θα απεικονίζονται στον διαδραστικό χάρτη που λειτουργεί στη πλατφόρμα και στην εφαρμογή του ΜΥΦΑΗ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας

Σεισμός στην Τουρκία: Μάχη μέχρις εσχάτων από τους διασώστες - «Μην χάνετε την ελπίδα» τους λένε οι εγκλωβισμένοι

«Το βραχιόλι της φωτιάς», η αληθινή ιστορία πίσω από το σίριαλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης