Ελλάκτωρ: Έως τις 31 Μαρτίου οι αποκλειστικές συζητήσεις για την ΑΚΤΩΡ

Ελλάκτωρ: Έως τις 31 Μαρτίου οι αποκλειστικές συζητήσεις για την ΑΚΤΩΡ

Νέα ανακοίνωση από την Ελλάκτωρ για τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Δημήτρη Κούτρα και Wade Adams - Τι ισχύει για το 25% των ΑΠΕ

ellaktor
Έως τις 31 Μαρτίου του 2023 θα διαρκέσει η περίοδος αποκλειστικότητας για τη διαπραγμάτευση και την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης της ΑΚΤΩΡ στον Δημήτρη Κούτρα (Adamas) και την κυπριακή Wade Adams.

Όπως έγινε γνωστό, μέσω επίσημης ανακοίνωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η Ελλάκτωρ έχει γίνει αποδέκτης κοινής προσφοράς, η οποία αφορά το 100% των μετοχών του κατασκευαστικού βραχίονα.

Στην επίμαχη ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρεται και στα σενάρια πώλησης του 25% του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (το υπόλοιπο 75% ανήκει στη Motor Oil), αναφέροντας ότι εξετάζει διαρκώς τις επιλογές για τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει λάβει κάποια απόφαση.

Η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ

Σε απάντηση του από 30.01.2023 ερωτήματος του ΧΑ, η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. (εφεξής η «Εταιρεία»), ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι έγινε αποδέκτης κοινής προσφοράς (η «Προσφορά») των εταιρειών WADE ADAMS HELLAS SMSA και ADAMAS GROUP LIMITED («WA & AD») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην θυγατρική της «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» με τις οποίες ξεκίνησε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις.

Η Προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (συμφωνία επί των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας, παροχής εγγυήσεων υπό όρους αμοιβαία αποδεκτούς και τελική έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο και την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας).

Επισημαίνεται περαιτέρω, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε να παραχωρήσει στην WA&AD περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 31.03.2023.

Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής, η Εταιρεία θα προβεί σε πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα εκδώσει αιτιολογημένη γνώμη για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος και των όρων της συναλλαγής.

Κλείσιμο
Ως προς τα σχετικά δημοσιεύματα για την πώληση του 25% του κλάδου ΑΠΕ (η «Συμμετοχή»), η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της ενεργού διαχείρισης του χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που διαθέτει, εξετάζει διαρκώς επιλογές για την βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Η Εταιρεία διευκρινίζει ωστόσο, ότι δεν έχει λάβει οιαδήποτε σχετική απόφαση.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ώρες αγωνίας για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom

H Λιζα Μαρί Πρίσλεϊ έπαιρνε οπιοειδή και είχε χάσει σχεδόν 50 κιλά πριν πεθάνει

Καιρός: Καταιγίδες σήμερα στα νότια - Πότε θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης