ΑΚΤΩΡ: Ξεκινούν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Wade Adams – Κούτρα

ΑΚΤΩΡ: Ξεκινούν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Wade Adams – Κούτρα

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ - Ποιοι είναι οι Κύπριοι που κυριαρχούν στην Μέση Ανατολή και θέλουν να αγοράσουν την τεχνική εταιρεία με το ανεκτέλεστο των 3 δισ. ευρώ

aktor
Την εκκίνηση ων αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την Wade Adams για ενδεχόμενη πώληση της ‘Ακτωρ, ανακοίνωσε η διοίκηση της Ελλάκτωρ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Η Διοίκηση της εταιρείας «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής «η Εταιρεία») σε συνέχεια της από 26.01.2023 ανακοίνωσής της, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, ανακοινώνει την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το σχήμα εταιρειών Wade Adams Hellas SMSA και Adamas Group Limited, για ενδεχόμενη πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Η Εταιρεία, συμμορφούμενη πάντα με το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα με το άρθρο17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις σχετικά με την εξέλιξη της ανωτέρω διαδικασίας.

Όπως έγραφε νωρίτερα στο newmoney, η Ελλάκτωρ και το σχήμα της Κυπριακής εταιρείας Wade Adams και εταιρείας συμφερόντων του κ. Δημήτρη Κούτρα βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση της συμφωνίας για την εξαγορά του κατασκευαστικού βραχίονα της Ελλάκτωρ.

Η ανακοίνωση έρχεται να επικυρώσει την υπογραφή συμφωνίας για περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων τριών εβδομάδων, με την οποία οι συζητήσεις των τελευταίων μηνών μπαίνουν στην τελική ευθεία για να αλλάξει για δεύτερη φορά χέρια μέσα σε μία διετία, η Άκτωρ. Στο νέο σχήμα, οι Κύπριοι αναμένεται να αποκτήσουν περί το 60% έως 70% και το υπόλοιπο ο κ. Κούτρας με τίμημα που υπολογίζεται στα 160 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει καταβολή μετρητών και ανάληψη υποχρέωσης χρηματοδοτήσεων από την πλευρά του ομίλου προς την θυγατρική του.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Χιόνια σε ημιορεινά και πτώση της θερμοκρασίας - Έρχεται «πολικός αεροχείμαρρος»

Καθοδηγούμενη του Παντσέρι εμφανίζουν την Καϊλή - «Ζούσε σαν σταρ του σινεμά»

Ο Ερντογάν μεγαλώνει το ρήγμα με τη Δύση με νέο ξέσπασμα κατά ΗΠΑ, Γαλλίας, Σουηδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης