Ανησυχία Λαγκάρντ την κρίση του αμερικανικού χρέους

Ανησυχία Λαγκάρντ την κρίση του αμερικανικού χρέους

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σε συνέντευξή της σήμερα πως μια πιθανή στάση πληρωμών των υποχρεώσεων των ΗΠΑ....

Ανησυχία Λαγκάρντ την κρίση του αμερικανικού χρέους
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σε συνέντευξή της σήμερα πως μια πιθανή στάση πληρωμών των υποχρεώσεων των ΗΠΑ που να συνδέεται με το χρέος τους θα έχει "άσχημες επιπτώσεις" στη χώρα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Στην συνέντευξή της στην εκπομπή "This Week" του ABC, η κ. Λαγκάρντ επισήμανε πως ο προκάτοχός της Ντομινίκ Στρος Καν έκανε εξαιρετική δουλειά στην ηγεσία του ΔΝΤ.

Κλείσιμο
"Όμως όταν ένας οργανισμός χάνει τον γενικό του διευθυντή κάτω από τέτοιες συνθήκες, αυτό αφήνει σίγουρα τραύματα", πρόσθεσε.

"Ορισμένοι άνθρωποι είναι περισσότερο εύθικτοι, άλλοι αισθάνονται προδομένοι. Είναι μια παράξενη χημεία. Ένας συνδυασμός απογοήτευσης, οργής, θυμού, αλλά και βαθιάς θλίψης", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο αμερικανικό χρέος, η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε πως "αν εξελιχθεί πλήρως το σενάριο για στάση πληρωμών, τότε οι επιπτώσεις θα είναι πραγματικά άσχημες όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά και για την παγκόσμια οικονομία στο σύνολό της".

"Αυτό πραγματικά θα έρθει σε αντίθεση με τους στόχους και την αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", πρόσθεσε στη συνέντευξή της στην Κριστιάν Αμανπούρ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται αυτήν την στιγμή σε πολιτικό αδιέξοδο, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν για την αύξηση του ορίου δανεισμού με στόχο τη μείωση του χρέους.

Η ίδια είπε ακόμα πως αν οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρωθούν και δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της προθεσμίας--2 Αυγούστου--αυτό θα είναι "ένα πραγματικό σοκ" και ένα "πολύ άσχημο νέο για την αμερικανική οικονομία" και τον υπόλοιπο κόσμο.

"Εμείς στο ΔΝΤ ανησυχούμε πραγματικά και ελπίζουμε ειλικρινά να υπάρξει συμβιβασμός πριν την λήξη της προθεσμίας. Είμαι ικανοποιημένη που βλέπω ότι ξαναρχίζει ο διάλογος", κατέληξε.

Η συνέντευξη της κ. Λαγκάρντ μαγνητοσκοπήθηκε πριν το βράδυ του Σαββάτου όταν οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε αδιέξοδο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης