Πάνος Ξενοκώστας: Η Ελευσίνα θα γίνει το πρώτο smart ναυπηγείο με δίκτυο 5G και drones

Πάνος Ξενοκώστας: Η Ελευσίνα θα γίνει το πρώτο smart ναυπηγείο με δίκτυο 5G και drones

«Δεν υπάρχει άλλο ναυπηγείο στον κόσμο που να το κάνει και να μπορούμε να το αντιγράψουμε» λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ

ksenokostas
«Η Ελευσίνα θα γίνει το πρώτο smart ναυπηγείο. Θα καινοτομήσουμε ξεκινώντας από τον εαυτό μας». Το σχέδιο αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας τον οποίο συναντήσαμε στα γραφεία του Νεωρίου στη Σύρο στο περιθώριο των εγκαινίων του Κέντρου Καινοτομίας στο νησί.

«Θα γίνει ένα «έξυπνο» ναυπηγεία με συνδέσεις 5G και οι οποιεσδήποτε διασυνδέσεις πάνω σε αυτό θα “πέφτουν” σε ένα κεντρικό αυτοματοποιημένο σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό, συζητάμε με τη Cisco, την Amazon και την Cosmote” ανέφερε και συνέχισε:« Στο ναυπηγείο γίνονται τα πάντα. Παραγωγή, κόσμος, έγκαιρη παράδοση, ψάξε το υλικό που χρειάζεσαι, φέρε το στο ναυπηγείο. Σκεφτείτε ότι έχουμε φωνάξει εταιρεία με drones γιατί θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρόνο και να μειώσουμε τις πιθανότητες ενός ατυχήματος. Και πως γίνονται όλα αυτά; Μόνο όταν κάποιος που ανεβαίνει σε ένα πλοίο που βρίσκεται στο ναυπηγείο δεν μετακινείται από το πλοίο. Πως θα το πετύχουμε αυτό; Μόνο όταν τα πηγαίνεις όλα από την αποθήκη στο πλοίο. Μέχρι τώρα σε όλα τα ναυπηγεία που επισκέφθηκα, πηγαίνουν όλοι στην αποθήκη. Εμείς όμως θέλουμε να πηγαίνουμε την αποθήκη στο πλοίο. Και πώς θα το πετύχουμε αυτό; Με drones. Θα πηγαίνουμε υλικά πάνω στο πλοίο με drones» είπε και υπογράμμισε:

«Αυτό που πάμε να κάνουμε δεν έχει προηγούμενο. Γιατί η Ελευσίνα ως ναυπηγείο κάνει νεότευκτα πλοία για το Πολεμικό Ναυτικό, ενεργειακές κατασκευές και επισκευές. Είναι σύνθετη η λειτουργία του. Και όλα αυτά πρέπει να τα κάνεις ταυτόχρονα».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη με τη μέθοδο του... ριφιφί σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη

Φυλάκιση 20 μηνών με αναστολή σε 88χρονο οδηγό που παρέσυρε ζευγάρι στον Βόλο

Το viral βίντεο της Σακίρα που επικρίνει τη μητέρα του Πικέ: «Δεν ακολουθώ ξανά τη συμβουλή σου!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης