Φυσικό αέριο: Σε διαρκή πτώση οι τιμές του διεθνώς λόγω ήπιου καιρού

Φυσικό αέριο: Σε διαρκή πτώση οι τιμές του διεθνώς λόγω ήπιου καιρού

Νέα μείωση στο TTF στα 71,5 ευρώ/MWh- Κάτω από τα 4 δολάρια/mbtu στις ΗΠΑ για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο

AERIO
Μια θερμότερη από το αναμενόμενο έναρξη του χειμώνα σε μεγάλα μέρη του κόσμου που θα μπορούσε να παραμείνει για εβδομάδες – ειδικά σε όλες τις ΗΠΑ – αμβλύνει τους φόβους για μια κρίση φυσικού αερίου που είχε προβλεφθεί ότι θα προκαλέσει διακοπές και θα ανεβάσει τους λογαριασμούς ενέργειας.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για θερμοκρασίες πάνω από τα εποχιακά πρότυπα για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και των ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες, όπως αναφέρει το Bloomberg. Ο καιρός θα είναι επίσης πιο ήπιος σε μεγάλο μέρος της Κίνας – του μεγαλύτερου εισαγωγέα φυσικού αερίου στον κόσμο – τις επόμενες 10 ημέρες και το Τόκιο μπορεί να δει μια απότομη αύξηση της θερμοκρασίας γύρω στα μέσα Ιανουαρίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου πέφτουν κατακόρυφα λόγω της μειωμένης κατανάλωσης. Οι τιμές αναφοράς στις ΗΠΑ μειώθηκαν έως και 12% την Τρίτη και έπεσαν κάτω από τα 4 δολάρια ανά mbtu για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο, παρά την αιφνίδια ακραία κακοκαιρία που έπληξε πριν λίγες μέρες τις περισσότερες Πολιτείες.

Ακόμη χθες το φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά κατέγραψε νέα πτώση. Έτσι στο TTF ενώ η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τιμή στα 79 ευρώ/MWh, έκλεισε στα 71,5 ευρώ/MWh, με πτώση 7,2%. Την ίδια ώρα τα συμβόλαια Μαρτίου 2023 έκλεισαν στα 73,45 ευρώ/MWh και του Απριλίου στα 74,8 ευρώ/MWh.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

 Σε πρώτο πλάνο το εκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Συναγερμός στην περιοχή των Ελληνορώσσων για την εξαφάνιση 14χρονης


Ο Έντουαρντ Νόρτον ανακάλυψε ότι προγιαγιά του ήταν η... Ποκαχόντας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης