Σημαντική πτώση στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια - Πτωτικά και η Wall Street

Σημαντική πτώση στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια - Πτωτικά και η Wall Street

Απαισιόδοξες οι προβλέψεις της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό - «Μαύρα σύννεφα» και στις ΗΠΑ

Πιέσεις στις ευρωαγορές - Μόνο ο DAX με οριακά κέρδη
Η χειρότερη συνεδρίαση εδώ και πολλούς μήνες ήταν η σημερινή για τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, λόγω των ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια και τις προβλέψεις της για την πορεία του πληθωρισμού.

Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 3,28% για να κλείσει στις 13.986,23 μονάδες, στη χειρότερη συνεδρίαση από τις 16 Ιουνίου. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 6.522,77 μονάδες, μειωμένος κατά 208,02 μονάδες ή -3,09%, μια πτώση άνευ προηγουμένου από τον περασμένο Μάρτιο.

Το Χρηματιστήριο του Μιλάνου έκλεισε στις 23.726,05 μονάδες, με απώλειες 847,88 μονάδων ή -3,45%. Ωστόσο στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 στο κλείσιμο περιόρισε τις απώλειες, πέφτοντας στις 7.426,17 μονάδες και χάνοντας μόνο 69,76 μονάδες ή -0,93%.

Στην Αθήνα, o Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 917,10 μονάδες με πτώση 0,71%.

Αντίστοιχα ήταν η εικόνα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Κλείσιμο
Λίγο μετά τις 19:30 (ώρα Ελλάδος), στη Νέα Υόρκη, ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά πάνω από 2%, μετά τη χθεσινή απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) να προχωρήσει σε ένα αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης αλλά και τις δυσοίωνες προβλέψεις της για την αμερικανική οικονομία.

Γύρω στις 19:40 (ώρα Ελλάδας) ο Dow Jones κατέγραφε πτώση -2,3%. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας υποχωρούσε κατά 2,91% ενώ πτωτική ήταν η τάση και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, κατά 2,46%.

«Οι αμερικανικές μετοχές δεν έχουν καμία τύχη σήμερα» μετά την απόφαση της νομισματικής επιτροπής της Fed και τους δείκτες που ενισχύουν την εντύπωση ότι η αμερικανική οικονομία οδεύει προς ύφεση, σχολίασε ο Έντουαρντ Μόγια, αναλυτής στην Oanda. «Η αγορά εργασίας θα μπορούσε να μην καταρρεύσει αλλά καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ότι ο καταναλωτής αποδυναμώνεται και ότι η μεταποιητική δραστηριότητα είναι σε ύφεση», πρόσθεσε ο Μόγια.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Να κλείσει επειγόντως το θέμα του πλαφόν στο φυσικό αέριο

Ιμάμογλου κατά Ερντογάν: Aνταμοιβή για την επιτυχία μου η παράνομη τιμωρία που μου επιβλήθηκε

«Ο Γκριεζμάν έχει τρεις πνεύμονες» είπε ο πατέρας του διεθνή Γάλλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης