Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες με γρήγορη αίτηση: Οι δικαιούχοι

Πού κάνετε αίτηση για το επίδομα 200 ευρώ

student
Εκτός από την επιταγή ακρίβειας που αναμένεται να πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα, οι μακροχρόνια άνεργοι  μπορούν υπό προϋποθέσεις να διεκδικήσουν μια νέα οικονομική ενίσχυση.

Υποβάλλοντας την αίτησή τους, μπορούν να έχουν επίδομα 200 ευρώ τον μήνα στον τραπεζικό τους λογαριασμό για διάστημα ενός έτους. 

Θα χρειαστούν μόλις δύο δικαιολογητικά και τα στοιχεία τους, όπως ΑΜΚΑ και ταυτότητα, και με μια πολύ απλή διαδικασία μπορούν να διεκπεραιώσουν άμεσα ό,τι ζητείται από τη ΔΥΠΑ (π.ΟΑΕΔ).

Ποιοι όμως δικαιούνται το εν λόγω επίδομα;

Το επίδομα αφορά σε  μακροχρόνια άνεργους από 20 έως 66 ετών, των οποίων έχει λήξει η τακτική επιδότηση και δεν πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, ενώ προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.

Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος).

Πού κάνετε αίτηση για το επίδομα 200 ευρώ

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν, εντός αποσβεστικής προθεσίας δυο (2) μηνών από τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους:

-Aυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services -Μέσω των ΚΕΠ

Κλείσιμο
Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται στο ποσό των 200 ευρώ και χορηγείται προσωπικά στον ίδιο το δικαιούχο για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργος και σε καμία περίπτωση πέρα από 12 μήνες.



Ειδήσεις σήμερα:

Την Τετάρτη κρίνεται η προφυλάκιση της Καϊλή - Άνοιξε το «Κουτί της Πανδώρας» στις Βρυξέλλες

Βροχές και καταιγίδες για σήμερα - Διαφωνούν οι μετεωρολόγοι για τον καιρό των Χριστουγέννων

Δίκη για Μάτι: «Άφησα τη μητέρα μου να καεί για να σώσω σύζυγο και παιδιά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης