Food Experts’ Awards: Τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου Τροφίμων - Ποτών

Food Experts’ Awards: Τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου Τροφίμων - Ποτών

θα απονεμηθούν στη HELEXPO της Θεσσαλονίκης, στo πλαίσιο της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Detrop & Oenos

FEA3-with-logo-scaled-1-750x465
      Ανακοινώθηκε επίσημα η διοργάνωση των πρώτων, διεθνούς εμβέλειας βραβείων, Food Experts’ Awards, των FEA 2023. Πρόκειται για εξειδικευμένα βραβεία καινοτομίας και αριστείας, που επικεντρώνονται στα επιτεύγματα του κλάδου τροφίμων και ποτών, η τελετή απονομής των οποίων θα φιλοξενηθεί από την HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, στo πλαίσιο της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Detrop & Oenos, μιας από τις ιστορικότερες και σημαντικότερες εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

      Τα FEA, όπως λέει ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής και ιδρυτής του εξιδικευμένου site, cibum, Νίκος Γδοντέλης, δεν είναι διαγωνισμός.
«Στα βραβεία μας δεν αναζητάμε τον καλύτερο. Με τα FEA θέλουμε να επιβραβεύσουμε και να κάνουμε γνωστές στην αγορά και στο κοινό, όσες περισσότερες αξιέπαινες προσπάθειες και υπέροχες δουλειές, λαμβάνουν χώρα στον χώρο των τροφίμων και ποτών σε μια σειρά από κατηγορίες που υπηρετούν το σήμερα διαμορφώνοντας ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Θέλουμε να ενθουσιαστεί η αγορά και το κοινό όπως ενθουσιαζόμαστε κι εμείς, γιατί υπάρχει πολύ ταλέντο και δημιουργία εκεί έξω. Το συναντάμε καθημερινά στο cibum, όπου γράφουμε για σπουδαία πράγματα που γίνονται από επιχειρήσεις τροφίμων στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο».

       Η ελληνική και παγκόσμια αγορά τροφίμων και ποτών, είναι η πηγή της έμπνευσης για τα FEA και η ανάδειξη των επιτευγμάτων των επιχειρήσεων, ο λόγος που διοργανώθηκαν. «Σε αυτό το πνεύμα συγκροτήθηκε η ομάδα αξιολογητών των FEA, που αποτελείται από διακεκριμένους εν ενεργεία food experts που στελεχώνουν κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου, με τους οποίους μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα, τους ίδιους εφιάλτες και τις ίδιες ελπίδες» λέει ο Νίκος Γδοντέλης.

       Τα FEA έχουν 6 βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζεται το αύριο του κλάδου των τροφίμων και ποτών. Οι συμμετοχές κατηγοριοποιούνται σε 25 κατηγορίες, οι οποίες αναφέρονται σε σύγχρονα θέματα που απασχολούν την επιχείρηση τροφίμων και τον καταναλωτή όπως η καινοτομία, η κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων, η διατροφική αξία, η ακεραιότητα, η πελατοκεντρικότητα, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση της σπατάλης τροφίμων και άλλα.

       Η διαδικασία συμμετοχής στα FEA είναι σχεδιασμένη να είναι απλή, αδιάβλητη και προοδευτική. Ξεκινά με την υποβολή υποψηφιότητας, συνεχίζει με την εγγραφή και την υποβολή της πρότασης και ολοκληρώνεται με την αξιολόγηση. Αξίζει να σημειωθεί πως η υποβολή υποψηφιοτήτων στα FEA γίνεται με τρεις τρόπους: υποβολή υποψηφιότητας από τον ενδιαφερόμενο, υποβολή υποψηφιότητας από τρίτους (καταναλωτές, συνεργάτες, κλπ) και υποβολή υποψηφιότητας από τoυς συντάκτες του cibum.

Κλείσιμο
       Σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των FEA, τα οφέλη είναι πάρα πολλά και μη συγκρίσιμα με την προσπάθεια (κόστος και κόπος) που απαιτείται για την συμμετοχή.

       «Το να κερδίσει μια επιχείρηση μια διάκριση, όπως ένα βραβείο FEA, σίγουρα προσφέρει ικανοποίηση και είναι μια ανταμοιβή κι ένα μπράβο, αλλά συχνά οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων με ρωτάνε εάν αξίζει τον κόπο, η προετοιμασία και τα έξοδα που απαιτούνται για την συμμετοχή σε μια διαδικασία βράβευσης. Η απάντηση που δίνω είναι πως τα οφέλη είναι πάρα πολλά και στην περίπτωση των FEA ο κόπος και το κόστος συμμετοχής είναι χαρακτηριστικά μικρός. Το να συμμετάσχεις στα FEA και να επιτύχεις την βράβευση της επιχείρησης σε μία ή περισσότερες κατηγορίες, είναι ένα «δώρο» προς την επιχείρηση. Κάνει στελέχη και προσωπικό υπερήφανο και γράφεται μια υπέροχη ιστορία να διηγούνται για καιρό τα τμήματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας».

         Πάντως και οι πωλήσεις φαίνεται να μην μένουν… αδιάφορες στην περίπτωση ενός βραβείου. Σύμφωνα με τα Best Business Awards, οι βραβευμένες μικρές επιχειρήσεις μπορούν να δουν αύξηση εσόδων κατά 63% και αύξηση πωλήσεων 39% ενώ οι μεγάλες εταιρείες, μπορεί να αυξήσουν τα έσοδα έως και 48% και τις πωλήσεις τους μέχρι και 37%.

Μάθετε περισσότερα με μία επίσκεψη στο website των FEA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης