Πετρέλαιο θέρμανσης: Νέες τιμές για τη διάθεσή του

Πετρέλαιο θέρμανσης: Νέες τιμές για τη διάθεσή του

«Ο κόσμος αγοράζει πετρέλαιο» δήλωσε η πρόεδρος ένωσης βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα - Πάνω από 940.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

petrelaiothermansis
Η μέση πανελλαδική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης την Τετάρτη διαμορφώθηκε στα 1,175 ευρώ ανά λίτρο. Σε αυτήν περιλαμβάνονται τόσο η κρατική επιδότηση στην αντλία ύψους 25 λεπτών όσο και η νέα έκπτωση 3 λεπτών ανά λίτρο προ ΦΠΑ και 3,75 λεπτών με ΦΠΑ, που ανακοίνωσε ότι θα παρέχει η HELLENiQ ENERGY μέσω των εταιρειών Εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.


Η πρόεδρος ένωσης βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μίλησε σήμερα στην εκπομπή για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, συμπληρώνοντας  - μεταξύ άλλων, πως «ο κόσμος αγοράζει πετρέλαιο».

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων να λήγει στις 9 Δεκεμβρίου 2022.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση που τους αναλογεί σε τρεις δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου 2022.

Καθώς ο χειμώνας δείχνει έντονα τα «δόντια» του, όλο και περισσότεροι καταναλωτές σπεύδουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, εκμεταλλευόμενοι τόσο την τωρινή τιμή, που έχει υποχωρήσει συγκριτικά με την έναρξη της διάθεσής του, όσο και τις επιδοτήσεις κράτους και διυλιστηρίων. Παράλληλα, στις 4 Δεκεμβρίου, διεξάγεται και η σύνοδος των κρατών μελών του ΟΠΕΚ+(Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών).

Ζητούμενο είναι πώς θα διαμορφωθεί σήμερα η τιμή, καθώς είναι σε ισχύ η νέα, μειωμένη έκπτωση 3 λεπτών ανά λίτρο προ ΦΠΑ και 3,75 λεπτών με ΦΠΑ, που παρέχει η HELLENiQ ENERGY μέσω των εταιρειών Εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

Μπορεί η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης να έχει υποχωρήσει από τις 15 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η διάθεσή του, ωστόσο η ανοδική τάση στις τιμές του πετρελαίου διεθνώς, αποτυπώνουν την ανησυχία των αγορών εν όψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ το προσεχές Σαββατοκύριακο. όπου αναμένεται να εξεταστεί μείωση της παραγωγής τους.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coq84gsysf15)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης