Σταϊκούρας: Συνάντηση με τραπεζίτες για επιτόκια σε δάνεια-καταθέσεις

Σταϊκούρας: Συνάντηση με τραπεζίτες για επιτόκια σε δάνεια-καταθέσεις

Θα εξεταστεί και η πρόταση για εφαρμογή ενός νέου προγράμματος «γέφυρα» με επιδότηση επιτοκίου για τους συνεπείς δανειολήπτες

staikouras
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών συνάντηση του υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα με διευθύνοντες συμβούλους των εμπορικών τραπεζών και στελέχη της Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Στον απόηχο των δηλώσεων του πρωθυπουργού από την Πάτρα, οικονομικό επιτελείο και τα στελέχη των τραπεζών θέτουν επί τάπητος την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά τις πρώτες αλματώδεις αυξήσεις των τραπεζικών επιτοκίων, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω του αυξημένου κόστους διαβίωσης και λειτουργίας, στην εξυπηρέτηση του υφιστάμενου χρέους τους. Παράλληλα εξετάζεται και η πορεία των νέων χορηγήσεων με τα νέα αυξημένα επιτόκια.

Στη συνάντηση θα εξεταστεί και η πρόταση για εφαρμογή ενός νέου προγράμματος «γέφυρα» με επιδότηση επιτοκίου για τους συνεπείς δανειολήπτες.

Ο υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει για μια ακόμα φορά από τις τράπεζες να ανεβάσουν ταχύτητα στο μέτωπο του εξωδικαστικού μηχανισμού. Στην ατζέντα θα βρεθεί επίσης, η πορεία των επιτοκίων, οι προμήθειες και οι χρεώσεις στις καταθέσεις των πελατών των τραπεζών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου - Προκλητικός ο Ιρακινός-«δεξί χέρι» του πατέρα Αντωνίου: Κάνω ζωή πλουσιοπάροχη σε... συναισθήματα

Συναγερμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Έστειλαν «ματωμένη» βαριοπούλα με σφραγίδα της Wagner

Θεσσαλονίκη: Για κακούργημα ο 26χρονος οδηγός και η φίλη του - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης