Ξενοκώστας για Ελευσίνα: Προτεραιότητα στο Π.Ν αλλά δεν εξαρτάται η εξυγίανση των Ναυπηγείων από τα αμυντικά συμβόλαια

Ξενοκώστας για Ελευσίνα: Προτεραιότητα στο Π.Ν αλλά δεν εξαρτάται η εξυγίανση των Ναυπηγείων από τα αμυντικά συμβόλαια

Τα σχέδια του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΝΕΧ για τη δυναμική επαναλειτουργία των ναυπηγικών μονάδων της Ελευσίνας - Στόχος τα 200 εμπορικά πλοία τον χρόνο και αμυντικά προγράμματα

121055
Έτοιμα έχει τα σχέδια για τη δυναμική επανέναρξη της λειτουργίας των Ναυπηγείων της Ελευσίνας η ΟΝΕΧ. Στόχος είναι η εξυπηρέτηση 200 πλοίων της εμπορικής ναυτιλίας το χρόνο ενώ το ενδιαφέρον είναι στραμμένο και στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το οποίο θα αποφασίσει για τη ναυπήγηση τριών κορβετών.

Όπως είπε ο Πάνος Ξενοκώστας σε συνάντηση που είχε με δημιοσιογράφους, χθες το μεσημέρι, «θα είναι τιμή μας να μας επιλέξει το Πολεμικό Ναυτικό αλλά δεν εξαρτάται το ναυπηγείο από το Π.Ν. Θα μεγαλώσει το αμυντικό του κομμάτι το Ναυπηγείο σε κάθε περίπτωση. Γιατί υπάρχουν στην περιοχή και Νατοϊκοί στόλοι και αμυντικοί στόλοι άλλων χωρών, εμείς είμαστε σε συζητήσεις να κάνουμε ναυπηγήσεις μικρότερων από τις κορβέτες πλοίων για άλλες χώρες. Προχωράμε τον δικό μας δρόμο» για να προσθέσει:

«Όμως δεν εξαρτάται η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και το επιχειρηματικό πλάνο της ΟΝΕΧ από τα αμυντικά συμβόλαια του Π.Ν. και δεν θα μπορούσε να είναι έτσι γιατί κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα τα πάρεις. Το ναυπηγείο της Ελευσίνας και χωρίς αμυντικό πρόγραμμα θα είναι βιώσιμο». Τόνισε δε ότι τα ναυπηγεία θα είναι έτοιμα για να επαναλειτουργήσουν Ιούνιο με Αύγουστο του 2023. «Το σχέδιο λέει ότι γύρω στην άνοιξη θα βγει η δικαστική απόφαση που αφορά την επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης των ναυπηγείων και μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου του 2023 θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε δουλειά, να λειτουργήσουμε το ναυπηγείο. Έχουν συμφωνήσει όλοι οι πιστωτές, Δημόσιο, Εφορία, ΕΦΚΑ, οι τράπεζες, και όλοι οι εργαζόμενοι».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022: Οι δίχως τέλος πανηγυρισμοί των Σαουδαράβων και τα 8 γκολ της 3ης ημέρας


Καιρός: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα - Προς τα πού κινείται η κακοκαιρία «Denise»


Μητσοτάκης: Έθεσε στόχο να γίνει στις επόμενες εκλογές «γαλάζια και η Αχαΐα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης