Κατάρ: Τα αρχιτεκτονικά mega-projects της Ντόχα που σε κάνουν να σαστίζεις

Κατάρ: Τα αρχιτεκτονικά mega-projects της Ντόχα που σε κάνουν να σαστίζεις

Η πρωτεύουσα του Κατάρ είναι μια πόλη που επανεφευρέθηκε μέσα από την αρχιτεκτονική της και τις επενδύσεις στην έρημο που διψούσε για επενδύσεις. Ο φακός του Πυγμαλίωνα Καρατζά, καταξιωμένου φωτογράφου που εστιάζει στην καταγραφή κτιρίων, είναι μια αφήγηση που αποδεικνύει όλα όσα έχουν συμβεί

Doha2-1280x1280
Ο Πυγμαλίων Καρατζάς σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο της Βουδαπέστης (1991-95), Αστικό Σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο Heriot-Watt του Εδιμβούργου (1995-97) και άσκησε το επάγγελμα του αρχιτέκτονα για 12 χρόνια. Από το 2013 συγκεντρώθηκε στην αρχιτεκτονική φωτογραφία. Στην ερώτησή μας για τις εντυπώσεις του από την εμπειρία του στη Ντόχα απάντησε μέσα από τις αφηγήσεις δύο εμβληματικών αρχιτεκτόνων.

Tου καθηγητή Ashraf Salama και του Ολλανδού αρχιτέκτονα και καθηγητή στο Harvard, Rem Koolhas αντίστοιχα:

«Η Ντόχα, η πρωτεύουσα του Κατάρ, συνεχίζει να τοποθετείται και να επανεφευρίσκει τον εαυτό της στον χάρτη της διεθνούς αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας, με διαφορετικές εκφράσεις των μοναδικών ιδιοτήτων της όσον αφορά την οικονομία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την παγκόσμια προοπτική. Από πολλές απόψεις, απεικονίζεται ως μια σημαντική αναδυόμενη παγκόσμια πρωτεύουσα στην περιοχή του Κόλπου με εντατικές διαδικασίες αστικής ανάπτυξης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης