Πώς η τεχνολογία προσφέρει μια πιο γρήγορη μετάβαση στη βιωσιμότητα

Πώς η τεχνολογία προσφέρει μια πιο γρήγορη μετάβαση στη βιωσιμότητα

Οι επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο αντιμετωπίζουν πολλαπλές πρωτοφανείς προκλήσεις και μια αβέβαιη μακροοικονομική προοπτική

HPE1

Sponsored Content

Μπροστά σε αυτήν την πολυπλοκότητα και την αστάθεια, οι ηγέτες πρέπει να οικοδομήσουν πιο ανθεκτικούς οργανισμούς. Πρέπει να είναι έτοιμοι να μετατρέψουν τις αντιξοότητες σε ευκαιρίες, δημιουργώντας ένα διαρκές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα προκειμένου να επιβιώσουν μακροπρόθεσμα.

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Κασσιμιώτης – Διευθύνων Σύμβουλος Ηewlett Packard Enterprise,  η βιωσιμότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική επιτυχία, γι' αυτό και η εταιρική βιωσιμότητα συνυφαίνεται όλο και περισσότερο στον «ιστό» των επιχειρήσεων. Οι κορυφαίες εταιρείες κατανοούν ότι η επίτευξη φιλόδοξων στόχων βιωσιμότητας απαιτεί μια συστημική προσέγγιση για τον μετασχηματισμό - μια προσέγγιση που απαιτεί μια σφαιρική γνώση της συγκεκριμένης πρόκλησης. Ωστόσο, η βιώσιμη δόμηση ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απαιτεί την ενσωμάτωση τεχνολογίας και δεδομένων από την αρχή.
kas1_copy_2
Μιχάλης Κασσιμιώτης – Διευθύνων Σύμβουλος Ηewlett Packard Enterprise
Κλείσιμο
Οι περισσότερες εταιρείες υπόκεινται σε ψηφιακό μετασχηματισμό για να επιταχύνουν τα επιχειρηματικά αποτελέσματά τους. Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, οι οργανισμοί, σε όλους τους κλάδους, γίνονται ισχυρότεροι, πιο ανθεκτικοί και πιο ικανοί να επιταχύνουν μια επιχειρηματική στρατηγική που βασίζεται στα δεδομένα.

Για εταιρείες που είναι πρόθυμες να σκεφτούν ευρέως πώς να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες τους για τη βιωσιμότητα, η τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικός επιταχυντής χρησιμοποιώντας προηγμένους τρόπους εργασίας έτσι ώστε να τους επιτρέψει επικερδείς λύσεις που έχουν επίσης θετικό αντίκτυπο στο «net zero» (καθαρή μηδενική ενέργεια) και σε άλλους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς στόχους και στόχους διακυβέρνησης.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της νοοτροπίας του τεχνολογικού «Οικολογικού πλεονεκτήματος» είναι ότι οι εταιρείες μπορούν να ορίσουν ένα στρατηγικό σχέδιο για την υιοθέτηση νέας τεχνολογίας που θα επιταχύνει το ταξίδι προς τη βιωσιμότητα, βοηθώντας στην ενσωμάτωσή της ως βασικής αξίας.

Καθώς περισσότερες εταιρείες σκέφτονται από κοινού τις ατζέντες τους για την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα, οι ομάδες διαχείρισης θα πρέπει να αναρωτηθούν εάν φέρνουν την τεχνολογία που αλλάζει το παιχνίδι και την ψηφιακή σκέψη στο έργο της επίτευξης στόχων βιωσιμότητας- ή εάν από αυτό το κρίσιμο επιχειρηματικό ζήτημα λείπει μια σημαντική διάσταση.

Στην HPE αναφέρει ο Μιχάλης Κασσιμιώτης, συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε ώστε να αξιοποιούμε νέους τρόπους για την προώθηση της βιωσιμότητας και τρόπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε για να βοηθήσουμε στην προώθηση της ατζέντας σε θέματα αειφορίας. Η HPE υπόσχεται να γίνει μια επιχείρηση «net zero» (καθαρής μηδενικής ενέργειας) σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της, επιταχύνοντας την ημερομηνία-στόχο της κατά 10 χρόνια από το 2050 στο 2040. Μέχρι το 2030, η HPE δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές στις δικές της δραστηριότητες κατά 70% από τα επίπεδα του 2020, βασιζόμενη στο ποσοστό 62% της μείωσης που έχει ήδη επιτευχθεί κατά τα πέντε προηγούμενα έτη.

Με την πλατφόρμα Edge to Cloud HPE GreenLake, οι εταιρείες μπορούν να βελτιώσουν την τεχνολογία τους, ανταποκρινόμενες στις ανάγκες τους και αποφεύγοντας τη σπατάλη πλεονάζουσας παροχής. Οι εταιρείες που μεταβαίνουν στο HPE GreenLake από τα παραδοσιακά μοντέλα CapEx μπορούν να επιτύχουν μεγαλύτερη από 30% μείωση του ενεργειακού και του συνολικού κόστους. Επιπλέον, μπορούν να λάβουν μια αναφορά HPE Circular Economy που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο επεξεργασίας της τεχνολογίας και τη σχετική περιβαλλοντική εξοικονόμηση από αυτές τις υπηρεσίες, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναφορά εκπομπών άνθρακα.

Ως ηγέτες στους υπολογιστές υψηλής απόδοσης, όχι μόνο καινοτομούμε πιο αποτελεσματικά στην τεχνολογία για την επεξεργασία ασυνήθιστων ποσοτήτων δεδομένων – αλλά και συνεργαζόμαστε με πελάτες σε διάφορους τομείς για να αντιμετωπίσουμε μια σειρά προκλήσεων που σχετίζονται με το κλίμα - από την πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινομένων έως την ανακάλυψη νέων πηγών ανανεώσιμης ενέργειας.

Το Frontier — το σύστημα HPE Cray EX στο Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge (ORNL) υπό το Υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών — έφτασε πρόσφατα στην κορυφή του κόσμου των υπερυπολογιστών. Είναι το πρώτο επαληθευμένο σύστημα exascale και ο ταχύτερος υπερυπολογιστής στον κόσμο, όπως αναγνωρίζεται στην ετήσια λίστα Top500. Είναι σχεδόν αδύνατο για το ανθρώπινο μυαλό να συλλάβει τι σημαίνει exascale. Ένας υπερυπολογιστής exascale μπορεί να επεξεργαστεί ένα πεντάκις εκατομμύριο διεργασίες το δευτερόλεπτο, δηλαδή 10 στη 18η δύναμη ή ένα δισεκατομμύριο. Θα χρειαζόμασταν κάθε άτομο στον πλανήτη να υπολογίζει 24 ώρες την ημέρα για περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να κάνει αυτό που μπορεί να κάνει ένας υπερυπολογιστής exascale σε 1 δευτερόλεπτο. Το Frontier είναι μόνο η αρχή. Είναι το πρώτο από τα τρία συστήματα exascale που κατασκευάζονται για εθνική επιστημονική ερευνητική μηχανική στο Frontier των ΗΠΑ και θα βοηθήσει το Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge στο έργο του να επιταχύνει ανακαλύψεις και προόδους σε κρίσιμους τομείς όπως η διάγνωση και η πρόγνωση του καρκίνου, η ανακάλυψη φαρμάκων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και νέα υλικά για τη δημιουργία ασφαλέστερων και βιώσιμων προϊόντων.

Στην HPE αναφέρει ο Μιχάλης Κασσιμιώτης, πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία για να έχουμε ένα θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη είναι να βοηθούμε τους οργανισμούς να μεταμορφώνονται και να εκσυγχρονίζονται – με βιώσιμο τρόπο. Η βιωσιμότητα δεν σημαίνει πλέον να βλάπτουμε λιγότερο. Σημαίνει να κάνουμε περισσότερο καλό.
HPE_ELEMENT_20210714030-A_1600_0_72_RGB
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης