Εφορία: Μπορεί να σας έχει «μπλοκάρει» και να μην το ξέρετε

Πώς «φρακάρει» η φορολογική ενημερότητα μεταβιβάσεις και είσπραξη χρημάτων - Γιατί δεν φαίνονται όλα τα χρέη στο Τaxisnet

Οφειλές που «αυγατίζουν» εν αγνοία των πολιτών μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια να μεταβιβάσουν ακίνητα ή να εισπράξουν χρήματα από το δημόσιο και φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο κατασχέσεων!

Ως γνωστό, τα χρέη προς όλο το δημόσιο (εφορία, ΕΦΚΑ) μένουν ζωντανά για πέντε χρόνια και μετά παραγράφονται. Αυτό όμως δεν ισχύει για τα χρέη προς τους δήμους της χώρας οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας ή οφειλές για τακτοποιήσεις, δημοτικά τέλη κ.λπ. παραμένουν ζωντανά για 20 χρόνια! Στέλνονται δε, από τους δήμους στην Εφορία για ακόμα μεγαλύτερη πίεση προς τους οφειλέτες.

Πέραν από την αδικία της μεγαλύτερης ισχύος της παραγραφής στους ΟΤΑ (20ετία αντί 5ετίας) το πρόβλημα είναι ότι οι πολίτες, πολλές φορές, δε γνωρίζουν καν την ύπαρξη αυτών των χρεών. Γιατί μπορεί π.χ. οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας να περνάνε στην Εφορία, όμως δεν εμφανίζονται στην προσωποποιημένη πληροφόρησή στη ιστοσελίδα MyAΑΔΕ. Στο Taxinet εμφανίζονται μόνο οι οφειλές που αφορούν άμεσα την εφορία και όχι αυτά που εισπράττονται υπέρ τρίτων.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς ο οδηγός ταξί βοήθησε την 38χρονη να κρυφτεί μετά την επίθεση με καυστικό υγρό

Ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου του 51χρονου με το αλυσοπρίονο - Το υπό εξέταση σενάριο

Απολύσεις, αλλαγές και πολιτικές παρεμβάσεις: Το νέο Twitter υπό τον Έλον Μασκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr