Σταθερό επιτόκιο «κλείδωσαν» την τελευταία τριετία 27.000 στεγαστικά δάνεια

Σταθερό επιτόκιο «κλείδωσαν» την τελευταία τριετία 27.000 στεγαστικά δάνεια

Τα οφέλη για όσους επέλεξαν τα σταθερά στεγαστικά προγράμματα – Τι ισχύει για όσους αιτηθούν σήμερα τη λήψη ενός δανείου

xrimata
«Οχυρωμένοι» απέναντι στο κύμα αυξήσεων, τόσο στα επιτόκια, όσο και στις τιμές -κυρίως της ενέργειας, αλλά και των λοιπών προϊόντων και υπηρεσιών- είναι όσοι έσπευσαν την τελευταία τριετία να «κλειδώσουν» σταθερό επιτόκιο στα στεγαστικά τους δάνεια.

Πρόκειται, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, για περίπου 27.000 δανειολήπτες, οι οποίοι, παρά την αβεβαιότητα στο μακροοικονομικό περιβάλλον, γνωρίζουν με απόλυτη ακρίβεια τις μηνιαίες δόσεις που καλούνται να καταβάλλουν μέχρι την εξόφληση του δανείου τους. «Για ένα δάνειο 30ετίας το επιτόκιο δεν ξεπερνούσε το 4%. Εάν σκεφτεί κάποιος ότι, για παράδειγμα, πριν από 30 χρόνια δεν είχαμε καν ίδιο νόμισμα, τότε είναι προφανές το όφελος για εκείνους», σχολιάζουν χαρακτηριστικά στο newmoney, υπενθυμίζοντας πως, παράλληλα, για τους ίδιους πελάτες είχε μηδενιστεί και το κόστος πρόωρης – μερικής ή ολικής – αποπληρωμής.

«Με τα νέα σταθερά στεγαστικά προγράμματα αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα που εύλογα προβληματίζει τους δυνητικούς αγοραστές, καθώς το κόστος της αποπληρωμής, χωρίς αυξομειώσεις, μπορεί να είναι απολύτως καθορισμένο από την πρώτη ημέρα έως την τελευταία», ανέφερε στα τέλη του 2019 ο κ. Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, η οποία ήταν και η πρώτη που εφάρμοσε την επίμαχη πολιτική στο στεγαστικό της χαρτοφυλάκιο, με την υπόλοιπη τραπεζική αγορά να συγχρονίζεται την αμέσως επόμενη χρονιά.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Χωρίς δεύτερη αναμνηστική δόση το 80% των άνω των 60 - Ανησυχία για την «διπλή απειλή» με γρίπη

Ντρου Μπάριμορ: Αποκάλυψε γιατί έχει να κάνει σεξ από το 2016


Βιασμός 12χρονης: Με 35 ονόματα η «κόκκινη λίστα» της ΕΛΑΣ - Στο επίκεντρο ο 40χρονος διαχειριστής οίκου ανοχής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης