Πετρέλαιο κίνησης: «Γυρίζει» στο ντίζελ η επιδότηση που πήγε στο θέρμανσης

Πετρέλαιο κίνησης: «Γυρίζει» στο ντίζελ η επιδότηση που πήγε στο θέρμανσης

Σκρέκας:  Παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε, θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου

petrelaio-kinisis
Από το πετρέλαιο θέρμανσης το φοβόταν η κυβέρνηση και για αυτό έστρεψε εκεί πριν δύο βδομάδες όλες τις επιδοτήσεις υγρών καυσίμων, από το πετρέλαιο κίνησης ήρθε όμως τελικά η αρνητική έκπληξη στις τιμές.

Και όλοι είδαν με ανακούφιση το θέρμανσης έκανε πρεμιέρα χθες με σούπερ-επιδότηση που έριξε την τιμή κάτω και από 1,4 ευρώ το λίτρο, την ίδια στιγμή όμως το κίνησης έφτανε στα 2,121 ευρώ -πλησιάζοντας προς τα 2,20.

«Οι προβλέψεις είναι αδύνατες, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται την τελευταία στιγμή, γιατί αν τις πάρουμε νωρίς μπορεί να ξεπεραστούν, και τότε ένα μέτρο να αποδειχθεί είτε ανεπαρκές, είτε περιττό» εξηγούν αρμόδια στελέχη.

Η μεγάλη ανατροπή φέρνει όμως και νέα παρέμβαση, όπως άφησε να διαφανεί χθες ο πρωθυπουργός. Στο τραπέζι επανέρχεται η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης η οποία «γύρισε» στο θέρμανσης, όχι όμως και ένα γενικευμένο fuel pass για βενζίνες κλπ.

Δηλώσεις για το ενδεχόμενο επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης έκανε το πρωί του Σαββάτου και ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ο οποίος είπε στον ΣΚΑΪ ότι «παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε. Θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου». «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο της οικονομίας για αν στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» πρόσθεσε ο Κώστας Σκρέκας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κολομβία: Σε δημοπρασία τρεις Ferrari εμπόρου ναρκωτικών - Τα έσοδα θα διατεθούν σε χωρικούς (βίντεο)

Asia Express: Η επιστροφή που ενόχλησε και το κυνήγι μυρμηγκιών - Δείτε βίντεο

Χόκεϊ: Επική «χυλόπιτα» σε πρόταση γάμου μπροστά σε 17.000 θεατές - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης