ΥΠΕΝ: Στα σκαριά η σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων

ΥΠΕΝ: Στα σκαριά η σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων

Στον αέρα από χθες διαγωνισμός για την επιλογή τεχνικού συμβούλου - Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου οι προσφορές - Ποιες εταιρείες καλούνται να συμμετάσχουν

085328
Στη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως έχει εδώ καιρό προαναγγείλει και ο ΥΠΕΝ Κ. Σκρέκας. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος έβγαλε χθες Δευτέρα, στον αέρα διαγωνισμό για την επιλογή τεχνικού συμβούλου, ο οποίος απευθύνεται σε τρεις συγκεκριμένες εταιρείες.

Με βάση το επικρατέστερο σενάριο η νέα Αρχή θα ενταχθεί στη ΡΑΕ, η οποία θα αναλάβει διευρυμένο ρόλο και σχετικές αρμοδιότητες. Στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο δεν προκύπτει άμεσα από τα διαλαμβανόμενα στο κείμενο της διακήρυξης του διαγωνισμού, παρά μόνο έμμεσα καθώς γίνεται λόγος για «προσδιορισμό της αυτονομίας ή της ένταξης της νέας Ρυθμιστικής Αρχής σε υφιστάμενο φορέα».

Ειδικότερα, Αναθέτουσα Αρχή είναι η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12:00.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Ο τελευταίος αποχαιρετισμός της βασιλικής οικογένειας με μια άγνωστη φωτογραφία

Kηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ: Στα πίσω καθίσματα ο Μπάιντεν - Τον τρολάρει ο Τραμπ

Μορί Σακό: Ο νέος σταρ της γαλλικής κουζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης