Τουρισμός για Όλους: Πώς θα λάβετε το sms της νέας κλήρωσης για τα 150 ευρώ

Τουρισμός για Όλους: Πώς θα λάβετε το sms της νέας κλήρωσης για τα 150 ευρώ

Σήμερα η νέα κλήρωση για το «Τουρισμός για Όλους» χωρίς είσοδο στο vouchers.gov.gr -  Σήμερα η νέα κλήρωση για χειμερινές διακοπές

tourismosgiaolous-tourismos
Επιπλέον 200.000 vouchers των 150 ευρώ θα διατεθούν, προκειμένου να τονωθεί η τουριστική περίοδος κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Τις νέες επιταγές θα τις λάβουν όσοι έκαναν το καλοκαίρι αίτηση στο vouchers.gov.gr. Εκεί, θα αναρτηθούν πιθανότατα και οι νέοι πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης  που θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, όπως και την περασμένη φορά. Υπενθυμίζεται ότι για την είσοδο στην πλατφόρμα θα χρειαστείτε τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet.

Πότε θα σταλούν τα SMS της κλήρωσης

Όταν γίνει  η κλήρωση, οι νέοι δικαιούχοι εντός 3-4 ημερών -δηλαδή μέσα στην επόμενη εβδομάδα- θα λάβουν ένα μήνυμα -είτε στο κινητό που έχουν δηλώσει, είτε στο email- ότι κληρώθηκε η αίτησή τους. 

Τα βήματα για το voucher στο κινητό

-Το μήνυμα στο κινητό θα το λάβετε από την τράπεζα και θα περιέχει οδηγίες
-Στο email θα σας έρθει ένας σύνδεσμος με τον οποίο ενεργοποιείται η κάρτα
-Μόλις μπείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο, θα δημιουργήσετε ένα password

Κλείσιμο
-Στη συνέχεια θα λάβετε έναν κωδικό επιβεβαίωσης στο κινητό με γραπτό μήνυμα

Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα παραμένει ενεργή μέχρι να λήξει το πρόγραμμα, δηλαδή μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023, οπότε και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα.

Μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας τα 150 ευρώ

Η χορήγηση των χρημάτων γίνεται άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση των νέων voucher, είναι οι δικαιούχοι τους να μην έχουν λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού ή άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Ο προϋπολογισμός του νέου ψηφιακού Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» ανέρχεται στα 31 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που απορροφήθηκε κατά τα προηγούμενα δύο έτη του Προγράμματος. Παράλληλα, εξασφαλίστηκε η επέκταση του Προγράμματος για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2025.

Υπενθυμίζεται ότι το voucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας, αλλά δεν ισχύει για εισιτήρια και εστίαση. Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους καλύπτει αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής, χωρίς όμως να καλύπτει τοπικές μετακινήσεις, ούτε δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές: Θρίλερ για πιθανή ρωσική παρέμβαση στις εκλογές στην Ελλάδα - Αλήθειες και μύθοι

Άγρια δολοφονία στην Καβάλα - Έστησαν καρτέρι και τον «γάζωσαν»

Και οι διάσημοι τρώνε... τούμπες: 8 στιγμές που θα ήθελαν να μην υπήρχαν σε κάμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης