Χρηματιστήρια: Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές δια χειρός Λαγκάρντ

Χρηματιστήρια: Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές δια χειρός Λαγκάρντ

Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι επιμέρους δείκτες - Ανοδικά και ο τραπεζικός κλάδος

omologa_agores
Θετικό ήταν το ξεκίνημα των συναλλαγών στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης με τους επενδυτές αξιολογούν θετικά όχι μόνο τη μεγάλη αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και τις τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά το άνοιγμα των συναλλαγών κατά 0,34% στις 415 μονάδες. Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι επιμέρους δείκτες. Ο κλάδος των βασικών πόρων ενισχύθηκε κατά 3,3% ενώ οι τράπεζες βρέθηκαν στο +1,6%.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κερδίζει 0,37% στις 12.949 μονάδες. Ο βρετανικός δείκτης Ftse κερδίζει 0,8% και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,66%. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης του Μιλάνου ενισχύθηκε 0,55%.

Η ΕΚΤ προχώρησε την Πέμπτη σε νέα επιθετική αύξηση επιτοκίων, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του ευρώ, προκειμένου να καταπολεμήσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό (9,1% τον Αύγουστο).

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης ανακοίνωσε την αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, κάτι που σημαίνει ότι το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται πλέον στο 1,25% (από 0,5% προηγουμένως), το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης στο 1,5% (από 0,75% προηγουμένως) και το επιτόκιο καταθέσεων στο 0,75% (από 0% προηγουμένως).

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζέρομ Πάουελ, υποστήριξε χθες ότι οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας εργάζονται εντατικά για να περιοριστεί ο πληθωρισμός, προαναγγέλλοντας νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πέθανε στα 96 της χρόνια


Τουρκική προβοκάτσια οι μετανάστες στον Έβρο: Δεν εντοπίστηκε ούτε ένας σε ελληνική νησίδα

Ελισάβετ: «Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» - Τι προβλέπει το πρωτόκολλο για τη διαδοχή της βασίλισσας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης