Επίδομα θέρμανσης: Αυξημένη και σε περισσότερους δικαιούχους η ενίσχυση, δείτε τα ποσά

Επίδομα θέρμανσης: Αυξημένη και σε περισσότερους δικαιούχους η ενίσχυση, δείτε τα ποσά

Αυξημένο το ποσό και περισσότεροι δικαιούχοι του νέου επιδόματος θέρμανσης - Δείτε βίντεο

epidomathermansis
Αυξημένο κατά 20% θα είναι το επίδομα θέρμανσης συνεπεία της ενεργειακής κρίσης και με σκοπό εναν πιο ανάλαφρο για τους πολίτες χειμώνα.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει τη διεύρυνση των δικαιούχων, ώστε περισσότερα νοικοκυριά να λάβουν το επίδομα θέρμανσης το οποίο με βάση το υφιστάμενο καθεστώς κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώ.

Τα μέτρα για το επίδομα θέρμανσης όσο και για το φυσικό αέριο, όπου αναμένεται η στήριξη των οικιακών καταναλωτών, θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Δικαιούχοι είναι:


- Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ. Ένα χρόνο νωρίτερα, η επιδότηση ήταν στα 12.000 ευρώ, ήδη προκύπτει μια αύξηση. 

- Εγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ, τα οποία αν δεν αναπροσαρμοστούν θα έχουν ως εξής:

- 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο

- 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα

- 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης