Μέτρα στήριξης: Οι τρεις σταθμοί για τo πακέτο που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

Μέτρα στήριξης: Οι τρεις σταθμοί για τo πακέτο που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

Ποιες είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες και οι παράμετροι-κλειδιά που θα καθορίσουν το μείγμα του πακέτου μέτρων - Όλα τα σενάρια

mitsotakis-staikouras
Με το που μπει ο Σεπτέμβριος, την άλλη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών θα αρχίσει να μετράει τι άφησαν στα κρατικά ταμεία, τουρισμός και εισπράξεις φόρων. Και μόλις αυτά… «κουμπώσουν» με τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ (β τριμήνου), θα οριστικοποιηθεί ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος και τα προτεινόμενα μέτρα που θα εισηγηθεί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το πακέτο της ΔΕΘ.

Όλα αυτά βέβαια τελούν υπο την αίρεση της ενεργειακής κρίσης και την εξέλιξη των τιμών ρεύματος που είναι ο αστάθμητος παράγοντας για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.

Και επειδή η κυβέρνηση, όπως λέει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης δεν είναι ο «μάντης Κάλχας» για να προβλέπει τις εξελίξεις των ενεργειακών τιμών, επιχειρεί να «κάνει ταμείο» με αυτά που γνωρίζει: Δηλαδή, την ικανοποιητική πορεία του τουρισμού και την θετική αντίδραση των επιχειρηματιών και των φορολογουμένων γενικότερα ως προς την πληρωμή των υποχρεώσεων τους (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, επιστρεπτέα προκαταβολή).

Ειδικά για τα τουριστικά έσοδα θα πρέπει να τονισθεί και κάτι άλλο: Σε κάθε 1 δισ. ευρώ επιπλέον τζίρου από τον Τουρισμό αντιστοιχούν περίπου 300 εκατ. ευρώ φορολογικά έσοδα ενώ υπολογίζεται ότι «δίνουν» και τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ τζίρο συνολικά στην οικονομία. Με αυτά, υπόψιν οι «σταθμοί» για την λήψη των αποφάσεων είναι τρεις...

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Βαρόμετρο ο Σεπτέμβριος για τον «Κένταυρο»

Εκκρεμείς συντάξεις τέλος έως την άνοιξη

Κρήτη: Γνώριμοι της Αστυνομίας με παρελθόν... οι δυο «τραμπούκοι» που καταδίωξαν τους Γερμανούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης