Wall Street: Μίνι ράλι με ώθηση από την Fed

Wall Street: Μίνι ράλι με ώθηση από την Fed

Ξεπέρασε τις 12.000 μονάδες ο Nasdaq με άλμα 4,06%

24466140
Μίνι ράλι σημείωσαν οι δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση λαμβάνοντας ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τις ανακοινώσεις της Fed για την νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δείκτες διεύρυναν την άνοδό τους μετά τις ανακοινώσεις της Fed και την ομιλία του Πάουελ όπου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων ακόμα και κατά 100 μονάδες βάσης αναλογα με τα στοιχεία, ενώ υπογράμμισε ότι δεν εκτιμά πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε άνοδο κατά 1,41% ή 450 μονάδες στις 32.205 μονάδες. Κατά 2,65% αυξήθηκε ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κλείνοντας στις 4.024 μονάδες. Ισχυρά κέρδη πραγματοποίησε ο τεχνολογικός Nasdaq, με άνοδο κατά 4,14% ξεπερνώντας τις 12.000 μονάδες .

Το σημερινό ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν μοιρασμένο μεταξύ των εταιρικών αποτελεσμάτων και της Federal Reserve, η οποία και ανακοίνωσε μια νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, συνεχίζοντας την πορεία σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, η αγορά συνεχίζει να αποτιμά τα εταιρικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου. Η Alphabet ενισχύεται σήμερα κατά 3% καθώς τα έσοδα από τη μηχανή αναζήτησης της Google αποδείχθηκαν άκρως ικανοποιητικά. Κατά τουλάχιστον 3,4% αυξάνεται και η μετοχή της Microsoft, η οποία ανακοίνωσε άλμα 40% στα έσοδα από τις υπηρεσίες cloud.

Η Boeing, από την πλευρά της, βρίσκεται στο +3%, καθώς οι θετικές λειτουργικές ροές του β’ τριμήνου γεννούν προσδοκίες για μεγάλες επιστροφές στο τέλος του χρόνου. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ανακοινώσεις θα κάνουν και οι Qualcomm, Ford και Meta Platforms.

Συνολικά, περισσότερες από 150 εταιρείες του S&P 500 έχουν προχωρήσει σε δημοσίευση των εταιρικών μεγεθών, με το 70% εξ αυτών να παρουσιάζει επιδόσεις καλύτερες των προσδοκιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τη μάνα του, επειδή του ζήτησε νερό!

Στο κινητό από σήμερα δίπλωμα και ταυτότητα - Δείτε πώς θα είναι


Lufthansa - Γερμανία: Απεργούν οι εργαζόμενοι, περίπου 1000 ακυρώσεις πτήσεων


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης