Οι δύο Έλληνες της startup Ensight που κατέκτησαν τον διαγωνισμό καινοτομίας του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece

Οι δύο Έλληνες της startup Ensight που κατέκτησαν τον διαγωνισμό καινοτομίας του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece

Οι κριτές του υψηλού κύρους διαγωνισμού έδωσαν το βραβείο στους Μιχάλη Μάνη και Απόλλωνα Κωνσταντόπουλο - Οι ιδρυτές της επιχείρησης πέτυχαν να προβλέψουν κατανάλωση ρεύματος με Τεχνητή Νοημοσύνη 

enterprise
Το βραβείο του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece «Startup Competition 2022» απέσπασε η ελληνική startup Ensight, που ανακηρήχθηκε νικήτρια στον τομέα της ενέργειας και ήδη προσελκύει επεινδυτικό ενδιαφέρον.

Στον τελικό του υψηλού κύρους διαγωνισμό καινοτομίας έφτασαν εταιρείες με πολύ ενδιαφέρουσες καινοτόμες ιδέες και πολύ υψηλή τεχνολογική κατάρτιση.

Η διάκριση και βράβευση της Ensight πραγματοποιήθηκε σε μία λαμπερή εκδήλωση απονομής βραβείων, όπου αναδείχθηκε πρώτος νικητής στο Energy trac.

Η green tech startup, συγκεντρώνει τα βλέμματα των επενδυτών, κερδίζοντας την διεθνή προβολή και η βράβευση της καταχειροκροτηθηκε, στην τελετή λήξης στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» με την παρουσία υψηλών στελεχών και καλεσμένων από τον διεθνή επιχειρηματικό κόσμο, από τον χώρο της επιστήμης, της πολιτικής καθώς και από τον χώρο των ΜΜΕ.

Κλείσιμο
Εnsight: Πρόγραμμα digital μέτρησης ηλεκτρικής ενέργειας


Η startup προβλέπει την κατανάλωση ρεύματος με τεχνητή νοημοσύνη

Η αξιολόγηση έγινε από 10 διακεκριμένους κριτές υψηλού κύρους της διεθνής επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας, με αυστηρά κριτήρια για την αρτιότητα και την καινοτομία.

Στην εκδήλωση, με πολλούς υψηλούς προσκεκλημένους, έπεσαν τα φώτα στους ιδρυτές της νεοφυούς επιχείρησης, Μιχάλη Μάνη και Απόλλωνα Κωνσταντόπουλου, όπως και στην ομάδα τους. Άλλωστε η ιδέα τους αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση ότι καινοτόμες επιχειρήσεις με τεχνολογική πρόοδο συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας.

Η εταιρεία επιδιώκει τη βελτιστοποίηση της Ενεργειακής Κατανάλωσης και η Ενεργειακή Επαγρύπνηση, όφελος των οποίων δεν είναι μόνο η εξοικονόμηση χρήματος αλλα η εξοικονόμηση ενέργειας και η προστασία του περιβάλλοντος.Πώς λειτουργεί το στοίχημα της startup

Το σύστημα της green tech νεοφυούς startup , συνδέεται στον ηλεκτρολογικό πίνακα, και αξιοποιώντας παρόμοια τεχνολογία όπως με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, αναγνωρίζει την διαφορετική κατανάλωση των ηλεκτρονικών μας συσκευών. Τα δεδομένα που συλλέγονται,συγκεντρώνονται στο cloud και αναλύονται με τη βοήθεια αλγορίθμων και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο καταναλωτής μέσω της εφαρμογής της εταιρίας βλέπει στο κινητό του την ανάλυση των δεδομένων, την ακριβή κατανάλωση κάθε συσκευής, την πρόβλεψη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες όπως συμβουλές κατανάλωσης, υπερχρήση συσκευής κ.α.


«Ensight»: Διακρίθηκε στο Mit Enterprise Forum στον τομέα της ενέργειας | 06/07/22 | ΕΡΤ


«Η ιδέα μας ξεκίνησε με τη λογική ότι θα βοηθήσουμε το περιβάλλον»


Ο CEO της εταιρείας Μιχάλης Μάνης ανέφερε: «Προσπαθούμε για το καλύτερο, έχουμε κάνει πάρα πολύ κόπο ως ομάδα, και καταφέραμε να διακριθούμε μέσα από μεγάλο ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου και θεωρούμαι πως σε λίγο καιρό θα έχουμε κάτι το οποίο θα είναι εξαιρετικό».

Ο Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος, CTO της ensight ανέφερε: «Αυτή η βραβευση θα είναι για πάντα ένα παράσημο στην καριέρα μας. Νιώθουμε υπερήφανοι». Όπως εξήγησε, η ιδέα ξεκίνησε με τη λογική ότι «με την Τεχνητή Νοημοσύνη θα βοηθήσουμε το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο μας ταυτόχρονα. Η μετεξέλιξη της εταιρείας μας είναι η πραγμάτωση της ιδέας σε ένα αρκετά οικονομικό προϊόν. Δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε και σε άλλους καινοτόμους τομείς διαχείρισης ενέργειας που μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία και το περιβάλλον για ένα καλύτερο αύριο».

Εύσημα στις νεοφυείς επιχειρήσεις


Την Τελετή Λήξης προλόγισε ο κ. Γεράσιμος Σπυριδάκης, Πρόεδρος του MITEF Greece. Ο κ. Σπυριδάκης ευχαρίστησε τις ομάδες, τους χορηγούς και τους στρατηγικούς συνεργάτες για τη συμβολή τους στο έργο του MITEF Greece και εστίασε στο πάθος και την υπομονή, που επιδεικνύουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις για να πετύχουν τον στόχο τους και να αναδείξουν την επιχείρηση του.

Ο πρόεδρος του ΜΙΤΕF είπε για την ensight: «Εξαιρετική ομάδα. Τρομερό ταλέντο! Θέλουμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα τεχνολογικό κόμβο, έχουμε πετύχει πάρα πολλά. Συνεχίζουμε, προσπαθούμε,και νομίζουμε είμαστε στην σωστή κατεύθυνση, με ομάδες σαν την ensight είμαστε αισιόδοξοι».

Η νικήτρια ensight κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα στις 3 φιναλίστ startup στον τομέα της ενέργειας, στον τελικό του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece κερδίζοντας το βραβείο και την ενθουσιώδη ανταπόκριση των παρευρισκομένων.

enterprise1


Τι είπε ο Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών των ΕΛΠΕ


Το βραβείο προς τιμήν της Ensight παρέδωσε ο Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών & Εναλλακτικών πηγών ενέργειας του ομίλου εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια, Δρ. Σπύρος Κιαρτζής, λέγοντας για την νεοφυή startup πώς δεν πρόκειται για μία απλή ενεργειακή ομάδα.

Ο Δρ Σπύρος Κιαρτζής ανέφερε για τους Μιχάλη Μανή και Απόλλωνα Κωνσταντόπουλο: «Είναι τεχνολογικά πολύ σοβαρή η προσέγγιση που έχουν. Είναι μια πάρα πολύ ωραία πρωτοβουλία. Η οποιαδήποτε πρόβλεψη αποκτά πραγματική αξία που στηρίζει και το ηλεκτρικό δίκτυο αλλά έχει και σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο H Ελληνικά Πετρέλαια είναι πρωτοπόρος εταιρεία στον χώρο της ενέργειας και υποστηρίζουμε πάντα οτιδήποτε δημιουργικό υπάρχει σε αυτή την χώρα. Είμαστε χορηγοί στο energy trac στις εταιρείες που ασχολούνται με την ενέργεια που είναι και ο ζωτικός μας χώρος. Υποστηρίζουμε νέα ταλέντα, που πρωτοπορούν, που δημιουργούν δίνουν λύσεις σε θέματα τόσο τεχνολογικά όσο και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την απασχόληση στην χώρα μας».


Ο πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του Δημόκριτου Γεώργιος Νούνεσης τόνισε για την ensight: «Είναι εξαιρετική ιδέα! Καταπληκτική. Τους εύχομαι πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία και ελπίζω να συνεργαστούν με τον Δημόκριτο και τις ερευνητικές ομάδες μας. Έχουμε μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας.Θέλουμε να βοηθήσουμε να εκπληρώσουν τα όνειρα τους και να δημιουργήσουν καινούργια δυναμική στην οικονομία».

enterprise3


Ο Κωνσταντίνος Μιχανετζής, Treasurer at MITEF Greece μιλώντας για την ensight υπογράμμισε: «Είναι μια πολύ υποσχόμενη ομάδα. Αυτό που κάνει είναι πολύ σημαντικό, γιατί πλέον ζούμε σε μία εποχή που τα μετράμε όλα. Ετσι πολύ στοχευμένα ο κόσμος θέλει όλο και περισσότερη ενημέρωση και η δυνατότητα που έχει η ensight να μην παρεμβαίνει σε όλο τον εξοπλισμό του σπιτιού και να μετρά τις επιμέρους καταναλώσεις είναι σημαντικά εξαιρετική».


Στην βράβευση παρέστει ο καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον διαγωνισμό, γιατί όπως είπε παρακολουθεί την καινοτομία και απο το Πολυτεχνείο ως καθηγητής αλλά και ιδιαίτερα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας.

Για την ιδέα της ensight υπογράμμισε σχετικά ότι είναι πολύ επίκαιρη, με καινοτομία και ενδιαφέρουσα τεχνολογία που μπορεί να ενσωματωθεί και σε περιβαντολλογικές πολιτικές . Έχει μεγάλες προοπτικές και σίγουρα έχει μία αγορά που θα θέλει να την δοκιμάσει.

Ο διαγωνισμός συνδέεται με το ΜΙΤ της Αμερικής


Ο διεθνής διαγωνισμός υψηλού κύρους του ΜΙΤΕF συνδέεται με το μεγαλύτερο τεχνολογικό ινστιτούτου του κόσμου, το ΜΙΤ της Αμερικής και παρείχε σε όλους τα κατάλληλα εργαλεία για να προβάλλουν την ιδέα τους, καθώς επίσης να δικτυωθούν και να συγκεντρώσουν μεγάλο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.

H Αντιγόνη Μολοδάνωφ Executive Director at MIT Enterprise Forum Greece τόνισε στην εξαιρετική ομιλία της πως ο διαγωνισμός απο το 2015 έως τώρα έχει επιταχύνει πάνω από 200 νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας και περισσότερες από 60 επεκτείνονται παγκοσμίως. Oι οποίες έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια άνω των 200 εκατ. Δολαρίων.

Το βραβείο δόθηκε μετά από διαδικασία έξι μηνών και ανάμεσα σε 560 ομάδες

Η διάκριση της ensight στον διαγωνισμό του ΜΙΤΕF ,ήρθε μέσα από μια μακροσκελή διαδικασία διάρκειας 6 μηνών, στην οποία συμμετείχαν 560 ομάδες Στους συμμετέχοντες δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια και workshops με εξαιρετικούς υψηλού κύρους διεθνής μέντορες, πριν εκκινήσουν οι διαδικασίες του ημιτελικού και του τελικού για την ανάδειξη του νικητή σε κάθε τομέα και την τιμητική απονομή του βραβείου. Το ΜΙΤ Entrerpise Forum Greece αποτελεί ένα διεθνή «επιταχυντή» για την ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των startups, που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία.

Αποτελεί φυτώριο ιδεών που συχνά μετατρέπονται στις εξαιρετικά πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στον πλανήτη. Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Παγκόσμιο Ιστό, το internet ο Tιμ Μπένερς -Λι διδάσκει στο ΜΙΤ. Στους αποφοίτους του ΜΙΤ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο Μπαζ Όλντριν ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, ο Κόφι Αναν, πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο 'Εντουιν Λαντ ο εφευρέτης των πολαρόιντ φωτογραφικών μηχανών, καθώς και 78 νομπελίστες τόσο μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού όσο και φοιτητές.


Η βράβευση της ελληνικής startup ensightδίνει το παράδειγμα ότι η Ελληνική καινοτομία μπορεί να έχει μία εξαιρετική δυναμική ,σε διεθνείς όρους και ότι η Ελλάδα έχει τεχνογνωσία και δυνατότητες να προσφέρει ένα διαφοροποιημένο προϊόν ή υπηρεσία που θα καταφέρει να σημειώσει και διεθνή εμπορική επιτυχία.

enterprise4


To πρόγραμμα της ensight παρέχεται πιλοτικά στον Δήμο Βάρης - Βούλας  - Βουλιαγμένης. Για τους ιδρυτές της ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Η καινοτόμος προσέγγιση των νέων αυτών παιδιών του Απόλλωνα Κωνσταντόπουλου και του Μιχάλη Μανή σε συνδυασμό με την σχεδίαση μιας ολοκληρωμένης επιχειρηματικής πρότασης, αποτέλεσαν την εγγύηση για την σημερινή συνεργασία με τον Δήμο, που μόνο θετικά αποτελέσματα θα φέρει στην επίτευξη του στόχου της εύκολης και ακριβούς μέτρησης κατανάλωσης και αντίστοιχα της αντίστοιχης εξοικονόμηση».


Οι startups θεωρούνται ότι είναι το κλειδί για την επιστροφή στην ανάπτυξη. Η διεθνής εμπειρία -και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού- είναι ότι η καινοτομία που φέρνουν οι startuppers αποτελεί απαραίτητο συστατικό για οποιαδήποτε οικονομία επιδιώκει να «ανεβάσει» ταχύτητα και να επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης της.Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης καλεί τον Ερντογάν να απαντήσει για τον χάρτη-πρόκληση και τις «ανοησίες» Μπαχτσελί


«Bild» για το κλείσιμο του Nord Stream 1: «Είμαστε στα χέρια του Πούτιν»


Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό παρέχουν υψηλό επίπεδο προστασίας σε όλες τις ομάδες δείκτη μάζας σώματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης