Wall Street: Retailers και τεχνολογία οδήγησαν σε βουτιά τους δείκτες

Wall Street: Retailers και τεχνολογία οδήγησαν σε βουτιά τους δείκτες

Οι μετοχές λιανικής κατέγραψαν απώλειες μετά τη δημοσίευση των στοιχείων καταναλωτικής εμπιστοσύνης, η οποία υποχώρησε στο 98,7, από 103,2 τον Μάιο

wall
Με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, όπου παρά το δυναμικό ξεκίνημα των συναλλαγών, γύρισαν σε αρνητικό έδαφος, καθώς δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Federal Reserve, ότι η οικονομία δεν αναμένεται να οδηγηθεί σε ύφεση, ανοίγει το δρόμο για επιθετικότερες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ως προς την αύξηση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Ο πρόεδρος της New York Fed, John Williams δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική οικονομία θα επιβραδύνει εν μέσω της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed τους επόμενους μήνες, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αποφύγουν την ύφεση.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διεύρυνε τις απώλειές του για να κλείσει με πτώση 490 μονάδες ή 1,56% στις 30.947 μονάδες. Απώλειες 2,01% κατέγραψε ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 3.821 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 2,98% και έκλεισε στις 11.181 μονάδες.

Οι μετοχές λιανικής κατέγραψαν απώλειες μετά τη δημοσίευση των στοιχείων καταναλωτικής εμπιστοσύνης, η οποία υποχώρησε στο 98,7, από 103,2 τον Μάιο. Η Bath & Body Works έχασε 5,91%. Οι Home Depot, Lowe’s και Macy’s έχασαν 4,46%, 5,05%, 4,11% αντίστοιχα. Η μετοχή της ETF SPDR S&P υποχώρησε κατά 3,75%. Η μετοχή της Nike κατέγραψε απώλειες 6,98%.

Απώλειες και για τις μετοχές των εταιρειών που κατασκευάζουν τσιπ. Η Advanced Micro Devices κατέγραψε απώλειες άνω του 6%. Η Nvidia και η Marvel υποχώρησαν 5,26% και 4,89% αντίστοιχα.

Οι μετοχές των Wynn Resorts και Las Vegas Sands ενισχύθηκε 3,15% και 4,04% αντίστοιχα. Η United έκανε άλμα 6%, ενώ η Delta Air Lines υποχώρησε 0,26%.

Κλείσιμο
Μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,20% και το 2ετές σημείωσε άνοδο κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,14%.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Η δραματική ιστορία της μάνας και του γιου που αυτοκτόνησαν στον Θερμαϊκό

Παράταση έως τις 5 Ιουλίου για το Power Pass λόγω συνεχούς ροής αιτήσεων

Η Ελλάδα θα κάνει προσφυγή για τον όρο «Turkaegean» εντός της ΕΕ - Τι είπε ο Οικονόμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης