Ανδρέας Ραπτόπουλος: Ο Έλληνας της Matternet που παραδίνει πολύτιμο ιατρικό υλικό με drones σε όλο τον κόσμο

Ανδρέας Ραπτόπουλος: Ο Έλληνας της Matternet που παραδίνει πολύτιμο ιατρικό υλικό με drones σε όλο τον κόσμο

Από το δημόσιο σχολείο του Βύρωνα, στο Λονδίνο και τη Silicon Valley - Πως η Μatternet ανέπτυξε μία από τις κορυφαίες τεχνολογικές πλατφόρμες παγκοσμίως για on demand, εναέρια παράδοση μικρών δεμάτων, μεταφέροντας και τα εμβόλια της Pfizer/BionTech κατά του Covid-19

rapt3
Ήταν 2013 όταν ο -μέχρι πρότινος- πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Jeff Bezos, προανήγγειλε ότι οι πελάτες της Amazon θα λαμβάνουν πακέτα στην πόρτα τους με drones. Εννέα χρόνια πέρασαν από τότε και η Amazon Prime ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει παραδόσεις. Στο μεταξύ, μια ελληνόκτητη startup, η Matternet έχει ήδη πραγματοποιήσει περισσότερες από 30.000 παραδόσεις πακέτων με τα drones της, για λογαριασμό κάποιων από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του πλανήτη και έχει μπει στο ραντάρ επιχειρηματικών κολοσσών που συμμετέχουν επενδύοντας εκατομμύρια στο εγχείρημα.

Ποιος θα περίμενε ότι ένα ονειροπόλο παιδί που πήγαινε στο δημόσιο σχολείο του Βύρωνα, θα κατάφερνε.. σηκωθεί ψηλότερα; Ο, γεννημένος το 1974, Ανδρέας Ραπτόπουλος από μικρός ήταν ξεχωριστός. Ήθελε να γίνει εφευρέτης, να αφήσει “κάτι” χρήσιμο στον κόσμο, να βοηθήσει στην εξάλειψη της πείνας σε κάθε γωνιά του κόσμου. Και ήταν διατεθειμένος να δουλέψει σκληρά για να το καταφέρει. Πολυπράγμονα προσωπικότητα, έπαιζε χάντμπολ σε επαγγελματικό επίπεδο -μάλιστα έπαιζε στην Εθνική ομάδα νέων- πέρασε στο Τμήμα Μηχανολόγων και Ναυπηγών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, αρίστευσε και πήρε υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση και το Ίδρυμα Γουλανδρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης