Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Τον Ιούνιο η τροπολογία για την κατάργησή τους

Τροπολογία για την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης

ekptosis
Την αυλαία του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, με την κατάργηση του θεσμού να γίνεται με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι θα επιτρέπεται σε μια εμπορική επιχείρηση να θέτει σε προσφορά για όσες φορές θέλει, όλο τον χρόνο, το σύνολο των κωδικών που διαθέτει, έναντι του περιοριστικού όρου που ισχύει σήμερα, βάσει του οποίου δεν επιτρέπεται οι προσφορές να υπερβαίνουν το 50% των κωδικών που διαθέτει μια εμπορική επιχείρηση.

Η απόφαση για κατάργηση του θεσμού ελήφθη έπειτα από ασφυκτικές πιέσεις του εμπορικού κόσμου καθώς οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, όπως υποστηρίζουν,  έχει αποδειχθεί ότι κάθε άλλο παρά τον τζίρο των επιχειρήσεων ενισχύουν.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) "Future of Retail 2022. Καινοτομία και Ηλεκτρονικό Εμπόριο", «δεν θα υπάρξουν πάλι ενδιάμεσες εκπτώσεις ήταν οι τελευταίες», καθώς τον Ιούνιο θα κατατεθεί η τροπολογία που αφορά στην κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
.

Ειδήσεις σήμερα:

Wind Media: H κομπίνα με τα likes «φέσωσε» 10.000 αφελείς

ΕΝΦΙΑ 2022: Λήγει αύριο η προθεσμία για την πρώτη δόση, τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε για «έξτρα» φόρο

Τουρισμός: Η Ελλάδα στις χώρες με το καλύτερο value for money διακοπών για τους Βρετανούς το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης