Ουκρανία: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανακοίνωσε άρση δασμών στις εισαγωγές ουκρανικών προϊόντων για ένα έτος

Ουκρανία: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανακοίνωσε άρση δασμών στις εισαγωγές ουκρανικών προϊόντων για ένα έτος

Χάρη στα μέτρα αυτά η ΕΕ θα μπορέσει να στηρίξει σημαντικά την οικονομία της Ουκρανίας, αναφέρει το Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του

DASMOI_eu1
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέδωσε σήμερα κανονισμό που επιτρέπει την προσωρινή απελευθέρωση του εμπορίου, καθώς και άλλες εμπορικές παραχωρήσεις, όσον αφορά συγκεκριμένα ουκρανικά προϊόντα (βιομηχανικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά, γεωργικά προϊόντα και μεταποιημένα γεωργικά προϊόντα). Αυτό σημαίνει ότι για ένα έτος δεν θα επιβάλλονται εισαγωγικοί δασμοί για όλες τις ουκρανικές εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χάρη στα μέτρα αυτά η ΕΕ θα μπορέσει να στηρίξει σημαντικά την οικονομία της Ουκρανίας, αναφέρει το Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει: «Ο απρόκλητος και αδικαιολόγητος επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην παραγωγική ικανότητα της χώρας, στις υποδομές μεταφορών και στην πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και στην ευρύτερη ικανότητά της να συναλλάσσεται με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι συνέπειες δεν μπορούν να υποτιμηθούν τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, όσον αφορά τον αντίκτυπο στην επισιτιστική ασφάλεια. Η σημερινή απόφαση θα ισχύσει για περίοδο ενός έτους».



Ειδήσεις σήμερα:

Παραλήρημα Μπαχτσελί με ύβρεις κάτα του Μητσοτάκη: «Ύπουλος και άνανδρος όσο οι παππούδες του»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης