«Κόκκινα» δάνεια: Έρχονται νέα μεγάλα deals – Ποια funds κρατούν τα ηνία της αγοράς

«Κόκκινα» δάνεια: Έρχονται νέα μεγάλα deals – Ποια funds κρατούν τα ηνία της αγοράς

Πόσες συμφωνίες αναμένονται το 2022 – Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες των servicers - «Κόκκινα» δάνεια, ύψους 52 δισ. ευρώ, έχουν βγάλει από τους ισολογισμούς τους οι τράπεζες από το 2017 έως σήμερα – Ποιοι επενδυτές πρωταγωνιστούν στην απόκτηση χαρτοφυλακίων

κοκκινα-δανεια
«Κόκκινα» δάνεια, ύψους 52 δισ. ευρώ, έχουν βγάλει από τους ισολογισμούς τους οι τράπεζες από το 2017 έως σήμερα, με την αγορά να «μετρά» 43 deals και τους επενδυτές να διαγκωνίζονται για το ποιος θα αποκτήσει τα υπόλοιπα 17 χαρτοφυλάκια που είναι προς πώληση, ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση τους.

«Η αγορά ξεκίνησε αρκετά διστακτικά, όταν ακόμη δεν υπήρχε μία ευρεία και ανταγωνιστική γκάμα των servicers, κάτι που, όπως αποδείχθηκε, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να επιταχυνθούν τα deals. Ξεκινήσαμε με το project Αrtemis της Attica Bank, τα Venus και Eclipse, κυρίως απλά χαρτοφυλάκια που δεν είχαν εξασφαλίσεις.

Σιγά – σιγά ακολούθησε το Amoeba, το πρώτο με εξασφαλίσεις από την Tράπεζα Πειραιώς. Από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι σήμερα μετράμε 43 ολοκληρωμένα deals, ύψους 52 δισ. ευρώ», ανέφερε ο συνιδρυτής και senior partner της OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, κ. Γιώργος Παυλάτος, στο πλαίσιο του 4ου NPL Summit, υπογραμμίζοντας πως τα 42 δισ. ευρώ αφορούσαν σε 16 συμφωνίες, οι οποίες έγιναν εντός του 2021.

«Για το 2022 αναμένουμε άλλα 17 deals, με το μείγμα να είναι εξίσου τιτλοποιήσεις και πωλήσεις», πρόσθεσε.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φόβοι για τους μαχητές του Αζοφστάλ μετά την παράδοσή του - Παρατεταμένο πόλεμο βλέπει το Κίεβο

Μητσοτάκης: Έδειξε και στο Κογκρέσο χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας» -Yποσχέσεις για συνέχιση του «εμπάργκο» σε F-16 και F-35 στην Άγκυρα

Αποφασίζουν σήμερα οι ειδικοί για τις μάσκες - Τι θα ισχύσει για μέσα μεταφοράς, σχολεία, καταστήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης