Συγχωνεύσεις: Αυξάνεται η έκπτωση φόρου έως στο 50% και για εννέα χρόνια

Συγχωνεύσεις: Αυξάνεται η έκπτωση φόρου έως στο 50% και για εννέα χρόνια

Βελτιώνονται τα φορο-κίνητρα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Λιγότερος φόρος για όσους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους - Μεγάλος κερδισμένος το franchise

σκυλακακης
Έκπτωση 30% από τον φόρο εισοδήματος επί εννέα έτη -αντί για τρία που αρχικά σχεδιαζόταν- προβλέπει η νέα διάταξη στο νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις και συνεργασίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που εισάγεται σήμερα προς επεξεργασία και εξέταση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως αποκάλυψε το Σάββατο το newmoney.gr μέσω του νομοσχεδίου ο φορολογικός συντελεστής μειώνεται άμεσα στο 15,5% από το 22% που είναι σήμερα.

Ειδικότερα, παρέχεται απαλλαγή κατά 30% από την καταβολή του φόρου εισοδήματος επί των φορολογητέων κερδών της νέας εταιρίας ή του συνεργαζόμενου προσώπου. Στην περίπτωση συνεργασιών φυσικών προσώπων κατ’ επάγγελμα αγροτών η απαλλαγή αυτή ανέρχεται σε 50%.

Αφορά πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ορίζεται ως απώτατος χρόνος για τον οποίο χορηγείται η ωφέλεια τα εννέα έτη. Στην περίπτωση μετασχηματισμού επιχείρησης ή εισφοράς ατομικής επιχείρησης, το φορολογικό όφελος μπορεί να φτάνει το συνολικό ποσό των 500.000 ευρώ, σε διάστημα έως εννέα ετών από την ημερομηνία εφαρμογής της απαλλαγής από το φόρο.

Ο στόχος των συγχωνεύσεων αποτελεί αποτελεί μεταρρύθμιση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», που σχεδιάστηκε «δια χειρός» Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοκτονία 14χρονου: Έρευνες για το αν κατέγραψε το τέλος του στο κινητό - Ανησυχία για τα διαδικτυακά «παιχνίδια» θανάτου


Ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο - Ο νέος ρόλος της Ελλάδας και η Τουρκία


Σάτυρος ντράμερ: Τη μία μέρα δικάζεται, την άλλη απολογείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης