«Χάθηκαν» $200 δισ. στα crypto μέσα σε λίγες ώρες - Καταρρέει η αγορά των stablecoins

«Χάθηκαν» $200 δισ. στα crypto μέσα σε λίγες ώρες - Καταρρέει η αγορά των stablecoins

Sell off στην αγορά των stablecoins - Επόμενες στηρίξεις για το Bitcoin τα 25.000 και τα 22.000 δολάρια

crypto_coins_ukraine_war_xr
Δίχως τέλος συνεχίζεται η αιμορραγία στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, η οποία μέσα σε μόλις 24 ώρες απώλεσε περισσότερα από 200 δισ. δολάρια, δείγμα του φόβου και της ανησυχίας που έχει καταλάβει τους επενδυτές.

Η μεγαλύτερη «βουτιά» προέρχεται από τη λεγόμενη αγορά των stablecoin, δηλαδή των κρυπτονομισμάτων τα οποία είναι «δεμένα» με το δολάριο στην ισοτιμία του 1 προς 1. Όμως, η καθίζηση προσλαμβάνει και ευρύτερες διαστάσεις, με το Bitcoin να χάνει 10%, στη χειρότερη συνεδρίαση από τον Δεκέμβριο του 2020. Κατά 16% υποχωρεί και το Ethereum.

Την ίδια ώρα, το sell off έχει «περάσει» και στις μετοχές, οι οποίες σχετίζονται με την αγορά των crypto. Η μετοχή της BC Technology, για παράδειγμα, έκλεισε σήμερα με απώλειες 6,7%, ενώ πτώση κατά 10% εμφάνισε και η μετοχή της Monex Group στο Τόκιο.

Το πρόβλημα εδράζεται, κατά κύριο λόγο, στην ευρεία μείωση της διάθεσης για ρίσκο, καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν άρον – άρον τα υψηλού ρίσκου assets, υπό τον φόβο της αύξησης των επιτοκίων και της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, η οποία επί της ουσίας σημαίνει λιγότερη ρευστότητα στις αγορές.

Αυτή η εξέλιξη, μάλιστα, αποδεικνύει τις δυσκολίες «απεξάρτησης και αυτονομίας» των κρυπτονομισμάτων από τις υπόλοιπες χρηματαγορές, καθώς και τον ανηφορικό δρόμο που πρέπει να διανύσουν έως ότου θεωρηθούν… ασφαλές καταφύγιο, όπως είναι σήμερα ο χρυσός και το δολάριο.

Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Βίαιη προσαγωγή του τρίτου μηνυτή του Λιγνάδη διέταξε το δικαστήριο

Η ΔΕΗ διαγράφει χρέη στους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου σε Αττική, Ρόδο και Εύβοια - Πώς θα κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά

Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα συνιστούσε σίγουρα απειλή για τη Ρωσία, λέει το Κρεμλίνο - Το σχόλιο του Ζελένσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης