Σκάει η «φούσκα» των κρυπτονομισμάτων; Εξανεμίστηκαν πάνω από $200 δισ. σε μία ημέρα

Σκάει η «φούσκα» των κρυπτονομισμάτων; Εξανεμίστηκαν πάνω από $200 δισ. σε μία ημέρα

H παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έπεσε κάτω από το 1,5 τρισ. δολάρια - Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021  και σχεδόν 50% λιγότερο από το ιστορικό υψηλό των 3 τρισ. δολαρίων

bitcoin_2
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι τιμές των κρυπτονομισμάτων, με την κατάρρευση του stablecoin TerraUSD να διογκώνει την αναταραχή, καθώς και τις πωλήσεις του bitcoin και του ether που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

Το μαζικό ξεπούλημα «εξανέμισε» πάνω από 200 δισ. δολάρια από την αγορά των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap που επικαλείται το Bloomberg.

H παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της συγκεκριμένης αγοράς έπεσε κάτω από το 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021 και σχεδόν 50% κάτω από τα υψηλά των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το Νοέμβριο του 2021.

Screenshot_2022-05-12_155106


Η τιμή του bitcoin σημείωνε το πρωί πτώση 8,76% στα 26.848,20 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics. Πριν από μία εβδομάδα κυμαινόταν κοντά στα 40.000 δολάρια και τον περασμένο Νοέμβριο είχε πλησιάσει τα 70.000 δολάρια.

Κλείσιμο
Είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα που το bitcoin πέφτει κάτω από τα 29.000 δολάρια. Οι αναλυτές θεωρούν τα 30.000 δολάρια ως ένα κρίσιμο επίπεδο για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, και θεωρούν ότι θα μπορούσε να πέσει ακόμη περισσότερο εάν δεν μπορεί να διατηρηθεί εκεί.

Το Ether υποχωρούσε περισσότερο από 13% στα 1.832,33 δολάρια. Είναι η πρώτη φορά που το κρυπτονόμισμα πέφτει κάτω από το όριο των 2.000 δολαρίων από τον Ιούλιο του 2021.

Τα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν απότομα, μαζί με τις μετοχές, μετά την χθεσινή ανακοίνωση στις ΗΠΑ ότι οι τιμές καταναλωτή για τον μήνα Απρίλιο εκτινάχθηκαν κατά 8,3%, ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Αυτό τρόμαξε τους επενδυτές -οι οποίοι ανησυχούν ότι η ταχεία αύξηση του πληθωρισμού θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των επιτοκίων και σε στασιμότητα της παγκόσμιας οικονομίας- οδηγώντας στην έξοδο από περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2020 με πτώση σχεδόν 20% από την αρχή του έτους.

Ο δείκτης μετοχών της MSCI για την Ασία - Ειρηνικό, εκτός της Ιαπωνίας, μειώθηκε 2,3% σε χαμηλό επίπεδο 22 μηνών, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 1,8%.

Το κινεζικό γουάν υποχώρησε σε χαμηλό 19 μηνών, ενώ το δολάριο ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2002.

Ο Nasdaq υποχωρεί σχεδόν 8% τον Μάιο και πάνω από 25% από την αρχή του έτους, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,5% σήμερα και καταγράφει απώλειες πάνω από 30% φέτος.

Ειδήσεις σήμερα:

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά οι δύο κατηγορούμενοι

Μύκονος: Δείτε την απόδειξη για τα «χρυσά» καβουροπόδαρα

Ακρόπολη: Σάλος στα social media για τα πανό - «Αναδεικνύουν το μνημείο», λέει το ΚΚΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης