Ενισχύεται ξανά το πετρέλαιο – «Ασπιρίνη» η επείγουσα αποδέσμευση αποθεμάτων

Ενισχύεται ξανά το πετρέλαιο – «Ασπιρίνη» η επείγουσα αποδέσμευση αποθεμάτων

Οι τιμές του αμερικανικού αργού και του μπρεντ ενισχύονται πάνω από ένα δολάριo, καθώς η αποδέσμευση αποθεμάτων δεν φαίνεται να είναι αρκετή για να «φρενάρει» την άνοδο

petrelaio_varelia1
Διέγραψε μέρος των χθεσινών απωλειών το πετρέλαιο, μετά την πτώση πάνω από 5% και σε χαμηλό τριών εβδομάδων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση ότι αποδεσμεύονται τεράστιες ποσότητες πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης για να υποκατασταθεί μέρος των εισαγωγών από τη Ρωσία.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ σημείωσε άνοδο 1,32 δολ ή 1,3% στα 102,39 δολ/βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά 1,18 δολ ή 1,2% στα 97,41 δολ/βαρέλι.

Τα κράτη – μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας συμφώνησαν να αποδεσμεύσουν 60 εκατ. βαρέλια πλέον των 180 εκατ. βαρελιών που ανακοίνωσαν ότι αποδεσμεύουν οι ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ώστε να βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση των τιμών.

Αναλυτές αναφέρουν, πάντως, ότι ακόμα και με την αποδέσμευση των αποθεμάτων, η προμήθειες πετρελαίου παραμένουν περιορισμένες.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σημαντικές καθυστερήσεις στις Λεωφόρους Αθηνών και Σχιστού προς Σκαραμαγκά

Ο γιος του Γεωργιάδη ανάμεσα στα παιδιά που «άνοιξαν» το Φόρουμ των Δελφών με τα Δελφικά Παραγγέλματα στα Αρχαία Ελληνικά

Και δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο Παπανικολάου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης