Χατζηδάκης: Επιδόματα με βάση τις δυνατότητες του προϋπολογισμού

Χατζηδάκης: Επιδόματα με βάση τις δυνατότητες του προϋπολογισμού

Ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε την τροπολογία για το επίδομα ακρίβειας - «Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές»

xatzidakis1
Την τροπολογία για το επίδομα ακρίβειας ύψους 200 ευρώ ανά δικαιούχο ή έως 400 ευρώ ανά νοικοκυριό παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Συνολικά, το κονδύλι ανέρχεται σε 324 εκατ. ευρώ και θα διατεθεί έως την Μεγάλη Τετάρτη σε 1,7 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και δικαιούχους επιδόματος παιδιού.

Ο κ. Χατζηδάκης απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί παροχής «ψίχουλων» εξήγησε πως η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε ότι με αυτά τα έκτακτα βοηθήματα λύθηκε το πρόβλημα των χαμηλοσυνταξιούχων.

«Βλέποντας τα δεδομένα του προϋπολογισμού μπορούμε να πάμε μέχρι εκεί. Και εμείς θα θέλαμε να πάμε ψηλότερα. Απλώς υπάρχουν κάποιες δυνατότητες στον προϋπολογισμό. Ο Σταϊκούρας δεν φέρνει τα λεφτά από το σπίτι του. Είναι χρήματα φορολογουμένων ή δανεισμού. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Να κάνουμε έντιμες εξηγήσεις. Θα περίμενα ότι όπως εμείς δεν κομπάζουμε, έτσι κι εσείς να μην τα υποτιμάτε ότι είναι ψίχουλα. Ας μην καταφεύγουμε σε τέτοιες προσεγγίσεις πολιτικής υποκρισίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.




Ειδήσεις σήμερα:

Αναδίπλωση Πούτιν για το φυσικό αέριο - «Δεν ζητάμε άμεσα την πληρωμή σε ρούβλια», λέει το Κρεμλίνο


Ρώσος διοικητής αυτοκτόνησε όταν διαπίστωσε ότι το 90% των αρμάτων μάχης της μονάδας του... ήταν άχρηστα


Λέων: Τρεις θάνατοι σε μια οικογένεια χωρίς γενετικό υπόβαθρο αποτελεί σημαντικό γεγονός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης