Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος διοικητής αυτοκτόνησε όταν διαπίστωσε ότι τα άρματα της μονάδας του ήταν άχρηστα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος διοικητής αυτοκτόνησε όταν διαπίστωσε ότι τα άρματα της μονάδας του ήταν άχρηστα

Από τα 10 άρματα μάχης της 4ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μόνο ένα βρισκόταν σε μία σχετική λειτουργική κατάσταση - Δεν άντεξε αυτή την «ανακάλυψη» ο διοικητής και αυτοπυροβολήθηκε

tank_1
Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας Ρώσος διοικητής, αφού διαπίστωσε ότι όλα τα άρματα μάχης της μονάδας του, εκτός από ένα, ήταν άχρηστα: τα περισσότερα είχαν αποσυναρμολογηθεί, ενώ σε πολλά έλειπαν οι κινητήρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Sun» επικαλούμενη ουκρανικές πηγές, «ο Ρώσος διοικητής του 13ου Συντάγματος της 4ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αυτοπυροβολήθηκε».

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έσπευσε να σχολιάσει ότι «ο αριθμός 13 του συντάγματος» είχε πράγματι αποδειχθεί γρουσούζικος κι ότι ο Ρώσος διοικητής δεν μπορούσε να αντέξει την ήττα του μετά την καταστροφή του 90% των τεθωρακισμένων του.

Κλείσιμο


«Η 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία της Ρωσίας διαπίστωσε ότι από τα 10 άρματα μάχης, μόνο ένα βρίσκεται σε μία σχετική λειτουργική κατάσταση. Τα υπόλοιπα έχουν αποσυναρμολογηθεί. Ορισμένα από αυτά δεν έχουν καν κινητήρες!», υποστήριξαν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Telegram προσθέτοντας: «Η κατάσταση αυτού του εξοπλισμού είναι ως επί το πλείστον εξαιρετικά ανεπαρκής, γεγονός που καθιστά αδύνατη την πλήρη χρήση του».

Όπως αναφέρουν οι χερσαίες δυνάμεις της Ουκρανίας, οι Ρώσοι έχουν υποστεί τόσο μεγάλες απώλειες στον πόλεμο της Ουκρανίας που οι μονάδες τους αναγκάστηκαν να πάρουν νέο στρατιωτικό εξοπλισμό από αποθήκες που βρίσκονται σε ένα αεροδρόμιο μόλις 21 μίλια από τα σύνορα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ειδικοί πιστεύουν ότι o Αμπράμοβιτς δηλητηριάστηκε με χλωροπικρίνη ή με μικρή δόση Νόβιτσοκ, λέει δημοσιογράφος

Τρεις μέρες πριν φάει το χαστούκι ο Κρις Ροκ μιλούσε για ευγένεια και καλοσύνη

Eίναι ο Τζέισον Μομόα και η Κέιτ Μπεκινσέιλ το νέο ζευγάρι του Χόλιγουντ;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης