Ρεύμα: Γενναίες επιδοτήσεις στα νοικοκυριά, πλέγμα προστασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ρεύμα: Γενναίες επιδοτήσεις στα νοικοκυριά, πλέγμα προστασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μπαίνουν και τα φοιτητικά σπίτια  στις παροχές που θα επιδοτούνται - Στα 900 εκ. ευρώ το συνολικό πακέτο μέτρων σε οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές

DEH_pilwnes_art
Την μεγαλύτερη κρατική στήριξη που έχει παράσχει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις φέρνουν τα μέτρα του Απριλίου ως αποτέλεσμα της έκρηξης των τιμών του φυσικού αερίου που πυροδότησε η ουκρανική κρίση.

Οι οριζόντιες ρυθμίσεις που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας προβλέπουν γενναία επιδότηση στα ελληνικά νοικοκυριά με αύξηση της επιδότησης κατά 80% σε σχέση με το Φεβρουάριο από τα 40 ευρώ στα 72 ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση της αντίστοιχης ενίσχυσης για το Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) που διαμορφώνεται από 53 ευρώ τον Μάρτιο στα 87 ευρώ τον Απρίλιο.

Για πρώτη φορά υπάρχει ειδική και διπλή στόχευση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χαμηλής τάσης και διπλασιασμός των εκπτώσεων για τους επαγγελματικούς καταναλωτές από τα 65 ευρώ/MWh τον Μάρτιο στα 130 ευρώ/ΜWh τον Απρίλιο.

Το δίχτυ προστασίας απλώνεται σε 1.160.000 επαγγελματικές παροχές όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία.

Για όλους αυτούς η πρόσθετη επιδότηση θα είναι 100 ευρώ/MWh, η οποία θα χορηγηθεί και σε επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 25Kva ανεβάζοντας το ύψος της κρατικής στήριξης στα 230 ευρώ/MWh.

Παράλληλα στις επιχειρήσεις αυτές θα χορηγηθεί επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 75 εκατ. ευρώ για την αναδρομική επιδότηση του συνόλου της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από αρχές του χρόνου μέχρι και το Μάρτιο, με στόχο να απορροφηθεί αναδρομικά το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Μάρτης γδάρτης»: Έρχονται τσουχτερό κρύο, παγετός και χιόνια - Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Στο εδώλιο σήμερα ο Φιλιππίδης για βιασμό κατ' εξακολούθηση και δύο απόπειρες - Συνεχίζεται η δίκη Λιγνάδη

Χάσμα στις διαπραγματεύσεις Κιέβου-Μόσχας, οι Ρώσοι ενισχύουν το στρατό εισβολής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης