Χρηματιστήρια: Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Ουκρανία και ΕΚΤ

Χρηματιστήρια: Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Ουκρανία και ΕΚΤ

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 1% μετα την άκαρπη συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα

borsa
Οι δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης κινούνται χαμηλότερα σήμερα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις διακυμάνσεις στις τιμές των εμπορευμάτων.

Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Γηραιά Ήπειρος απειλείται αυτήν τη περίοδο από το τέρας του πληθωρισμού που τροφοδοτείται από την ενεργειακή ακρίβεια και τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Την απειλή αυτή δεν μπορεί να αγνοήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της νομισματικής πολίτικης που, λόγω των κρίσεων, φαίνεται να απομακρύνεται από το ενδεχόμενο ομαλοποίησης.

Στο μέτωπο της Ουκρανίας η προσοχή ήταν στραμμένη στη σημερινή συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα στην Αττάλεια. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι και, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις των δύο ανδρών, δεν υπήρξε καμία πρόοδος, ούτε καν στο θέμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Κλείσιμο
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 1% μετα την άκαρπη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ. Ο δείκτης έκλεισε 4,7% υψηλότερα την Τετάρτη στην καλύτερη ημέρα του από τον Μάρτιο του 2020, με τις τιμές των εμπορευμάτων να πέφτουν απότομα.

Στο υπόλοιπο ταμπλό τώρα, ο γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει απώλειες 2% στις 13.557 μονάδες ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC χάνει 2%. Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 1%. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης του Μιλάνο υποχωρεί 2,5%.

Άνοδο καταγράφουν την Πέμπτη οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, έπειτα και από τo χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της Wall Street.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το αργό πετρέλαιο τύπου μπρεντ και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού υποχώρησαν πάνω από 10% κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με τιμή εκκίνησης τα 149,50 ευρώ η μεγαβατώρα ξεκίνησε σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου στην ολλανδική πλατφόρμα συναλλαγών TTF, μειωμένη πάνω από 30% σε σχέση με την προηγούμενη μέρα. Η αγορά, η οποία άνοιξε χθες σε επίπεδα άνω από 180 ευρώ η μεγαβατώρα και στην συνέχεια υποχώρησε, κινήθηκε στον απόηχο των προτεινόμενων ενεργειακών μέτρων της Κομισιόν αλλά και της ελληνικής πρότασης για λήψη έκτακτων μέτρων με σκοπό την συγκράτηση των τιμών.

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε για μισή ώρα η Εθνική Οδός από Οινόφυτα έως γέφυρα Καλυφτάκη λόγω της πυκνής χιονόπτωσης

Ιατροδικαστής Λέων: Να ερευνηθεί η ασφυξία ως αιτία θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα από την Πάτρα

Δημήτρης Ταϊρίδης στο MasterChef: «Νομίζουν ότι εγώ θα χάσω το ηθικό μου ή ότι έχω τάσεις αρχηγού»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης